Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гюров обяви ИТН за „затворена страница“: И за ПП, и за избирателите

Политика

Гюров обяви ИТН за „затворена страница“: И за ПП, и за избирателите

Гюров обяви ИТН за затворена страница: И за ПП, и за избирателите - Tribune.bg
Снимка:

Според него е имало депутати, които са искали с ПП, но ги е било страх

„Аз вярвам, че политическият възел ще се разплете. Дали ще бъде с този мандат, дали по някакъв друг начин, в крайна сметка ние затова сме влезли в политиката - за да придвижим страната напред“. Това обяви пред „Дарик“ председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Той нарече конфигурацията с БСП, ИТН и ДБ „една коалиция с двойно дъно“.

„Имахме съмнения в самото начало, че ще бъде трудно от гледна точка на адекватността и желанието за истинска промяна. Маските паднаха много по-рано, отколкото очаквахме. Това не беше поражение, а възможност. Възможност да пренастроим модела и да търсим по-устойчив път”, коментира Гюров.

„Купуване на депутати се използва от хора, които са свикнали да работят с брокери, да купуват и продават бъдещето на България. Ние никога не сме били в този бизнес и това, че нямаше подсигурени депутати показва това, че ние не сме купували. За съжаление това, което видяхме, е че в този парламент на този етап няма повече от 117 депутата, на които можем да разчитаме да подкрепят едно истинско реформаторско правителство с премиер Асен Василев”, каза още Андрей Гюров.

Според него е имало депутати, които ги е било страх да преминат на страната на „Продължаваме промяната”. „Имаше сериозен натиск върху тези хора, който оказа своето влияние”, посочи Гюров.

Андрей Гюров изрази мнение, че с формацията „Има такъв народ” страницата е затворена не само за „Продължаваме промяната”, а и за българския избирател.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети