Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гюров: Това не е пазар за булки, нямаме име за премиер, няма да се съобразяваме с партньорите

Политика

Гюров: Това не е пазар за булки, нямаме име за премиер, няма да се съобразяваме с партньорите

Гюров: Това не е пазар за булки, нямаме име за премиер, няма да се съобразяваме с партньорите - Tribune.bg
Снимка:

„Ще приемем мандата и ще ползваме едноседмичния срок за съставяне на правителство“, коментира още председателят на ПГ на ПП

„Започнахме разговорите с коалиционните ни партньори още вчера, а изслушването вчера в НС ни даде възможност да намерим обща основа за правителство. В началото на седмицата имаше национален съвет на ПП с мандат за преговори, там имаше ясна заявка, но в течение на седмицата имаше промени. Сега предстои нов съвет на ПП, за да обсъдим всичко ново“, коментира пред Нова телевизия Андрей Гюров, председател на ПГ на „Продължаваме промяната“

„Това не е пазар за булки, не се обсъжда кой на какви условия трябва да отговаря за премиер, или да се съобразяваме с партньорите ни какво искат. Става въпрос за кауза и програма. Моето име не се е обсъждало, имаме различни варианти, но името на премиер не е обсъждано“, допълни Гюров.

В същото време обаче той каза, че при срещата за връчване на мандат за правителство от президента ще отиде с бъдещия министър-председател.

„Утре следобед ще отида при президента, защото в мандата за правителство е записано името на премиера. Ще отида аз с бъдещия премиер. Ще приемем мандата с номинацията за премиер, и ще използваме седмицата време за разговори, за да получим подкрепата от партньорите ни. Не се страхуваме от избори, имаме много добра обществена и гражданска подкрепа“, допълни Гюров.

„Със сигурност Минчев е много обединителна фигура в Парламента, както на партньорите ни, така и на целия парламент“, допълни председателят на ПГ на ПП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети