Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гласуват предложението Деница Сачева да оглави социалното министерство

Политика

Гласуват предложението Деница Сачева да оглави социалното министерство

Гласуват предложението Деница Сачева да оглави социалното министерство - Tribune.bg
Снимка:

В петък Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков

Оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и предложението поста да заеме Деница Сачева влизат като извънредна точка на днешното заседание на парламента.

В петък премиерът Бойко Борисов поиска и прие оставката на досегашния министър Бисер Петков. Причината е, че темповете, с които министерството работи не отговарят на обществено-политическите очаквания.

В момента Сачева е заместник-министър на образованието. Тя се завръща в социалното министерство, където беше заместник-министър по времето на кабинета „Борисов 2“.

В МОН тя отговаряше за приобщаващото образование – за децата със специални образователни потребности, със заложби, както и за деца от социално слаби семейства. Активно работи за дигитализацията на образованието, както и за модернизацията на училищата, за иновативните училища, които са вече над 375. По нейно предложение бе защитен пред ЕК проект за 105 млн. лв. за дигитализация на средното образование.

Сачева пряко отговаряше за една от най-успешните политики в правителството - връщането на над 40 хиляди деца в клас. През цялото време тя работи, за да има интеграция в дейността на социалното и образователното министерства.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети