Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Главният секретар на МВР е освободен, заради… полицейското насилие срещу протестиращи

Политика

Главният секретар на МВР е освободен, заради… полицейското насилие срещу протестиращи

Главният секретар на МВР е освободен, заради… полицейското насилие срещу протестиращи - Tribune.bg
Снимка:

Един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от длъжност е полицейското насилие по време на протестите миналото лято. Това става ясно от съобщение в секцията за правна информация на сайта на Министерския съвет, предава БНР.

В него се посочва, че служебният кабинет е предложил на президента Румен Радев да освободи Иванов заради „нарушаване на основни принципи за работа в МВР, изразяващи се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство“. По време на протестите пък били допуснати грешки от организационен и тактически порядък.

Разчистване на сметките: Кабинетът на Радев сменя главния секретар на МВР

Визират се действията на 2-ри септември, когато напрежението между органите на реда и протестиращите ескалира и полицаите допуснали сблъсъци, „при които са пострадали хора с агресивно поведение, но също така и мирно протестиращи граждани и журналисти“.

Важно е да се спомене още, че пострадаха и над 20 полицаи, а един служител на реда беше с разкъсвания в областта на слабините заради хвърлена бомбичка по него.

Тогава Ивайло Иванов защити служителите на МВР пред президента и обясни, че срещу тях е проявена агресия и е трябвало да се защитават.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати