Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов: В страната се изпълнява опасен социален експеримент

Политика

Горанов: В страната се изпълнява опасен социален експеримент

Горанов: В страната се изпълнява опасен социален експеримент - Tribune.bg
Снимка:

Не е сериозно премиерът Кирил Петков да работи с Гугъл и да изготвя списъци. Това заяви бившият финансов министър Владислав Горанов пред Нова тв.

„Аз също направих проучване в Гугъл. Нося ви данни за извършени престъпления от Асен Василев и Петков. Не е сериозно един държавен централен орган на изпълнителната власт да борави с Гугъл”, добави още Владислав Горанов.

Изготвянето на такива списъци е кризисен ПР, подчерта още той и добави, че в страната се изпълнява един опасен социален експеримент с неясни последици.

„Част от този експеримент е и изказването на премиера вчера. Веднага след скандала с не внесените данъци на Божков, прокуратурата проведе няколко разпита с мен. Така че в този смисъл институцията си е свършила работата. Ако Кирил Петков очаква да ме задържат за няколко часа, заради твърдения- това е ирационално”, допълни той.

Според Горанов е било редно в списъка на Петков да бъде включен и бизнесменът Васил Божков. Ако Божков не иска да се яви пред българското разследване, да посочи поне лицата, които са готови да свидетелства, добави бившият финансов министър.

„Темата наистина е интересна, но нека не се използва за пропагандна война. Интересната тема от седмицата е, че премиерът състави един списък от Гугъл 19+1, което ако не беше тъжно, щеше да е смешно", подчерта Горанов и добави, че е под достойнството му е да коментира премиера.

Горанов заяви, че не се чувства засегнат от това, че Петков претопля една тема, но е учуден че българският премиер толкова лековато борави с фактите. Той беше категоричен, че не е получавал пари от Васил Божков, не са му били и предлагани.

Той припомни, че на няколко пъти е бил разпитван от спецпрокуратурата, включително и по сигнал на „Боец“.

Горанов коментира и прочутия случай с Мата Хари.

„Нямам представа коя е Мата Хари, чел съм в исторически план за нея. За тези снимки знам колкото и вие. Премиерът Бойко Борисов в частен разговор ми каза за тези снимки, че мафията го е сготвила“, каза той.

Бившият финансов министър заяви, че много хора са недоволни от неговата политика.

„Единственото нещо, в което могат да ме упрекнат е, че вкарах държавата в Банковия съюз и ERM II. Много хора са недоволни от това“, обясни той и добави:

„Днешната политика в публичните финанси ни отдалечава от еврозоната. Влизането ни в еврозоната ще ни донесе устойчив растеж“.

Горанов каза още, че не е ангажиран с политика и наблюдава процесите отстрани. Той посочи, че от ГЕРБ му е предлагано да се върне в политиката, но е отказал.

Той  смята, че много скоро част от системните партии като БСП и ДБ ще почувстват товара от случващото се.

Горанов коментира и скандала с издирваната кола.

„Първо колата не е моя, на лизинг е, второ не е открадната, а обявена за издирване, трето - експертизите посочиха, че колата категорично не е манипулирана. Как може да бъде повдигнато обвинение на един ползвател. Това означава да се повдигне обвинение на всеки един, който ползва електричките, ако някоя от тях е издирвана. Случаят за мен ще приключи с края на досъдебното производство“, обясни Горанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети