Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Пълно е с информация в Гугъл. Защо прокуратурата не търси Цветан Василев по Скайп?

Политика

Петков: Пълно е с информация в Гугъл. Защо прокуратурата не търси Цветан Василев по Скайп?

Петков: Пълно е с информация в Гугъл. Защо прокуратурата не търси Цветан Василев по Скайп? - Tribune.bg
Снимка:

„Подали сме Бойко Борисов като специфично име, свързано с Мата Хари. Там искаме да разберем. Ние не казваме – той ги е имал кюлчетата в чекмеджето. Ние искаме да разберем как са попаднали там. За г-н Горанов искаме да разберем дали информацията, която идва от г-н Божков, дали е направено всичко по това разследване. Това е публична информация. Ние не казваме той е виновен или той не е виновен. Като имаме един свидетел, който е готов да каже – давал лично пари на политик – какво е направила прокуратурата по тази тема“. Това заяви пред Нова ТВ премиерът Кирил Петков.

Цветан Василев пък не е в списъка, защото за него вече имало разследвания. Иначе министър-председателят недоумява защо прокуратурата не търси по Скайп укриващия се вече близо десетилетие в съседна Сърбия банкер-беглец. Според Петков, това че „човекът е в Сърбия“ не обяснява защо прокурорите не са си направили труда да говорят с него онлайн. Така докато той ефективно избягва правосъдието, можел да посочи кого да разследват в България.

„Пеевски, Борисов, Горанов, ако с тези фигури се справим като разследване и сме сигурни, че прокуратурата си е свършила работата, това ще е едно наистина добро начало“, каза премиерът, но упорито отказа да прочете целия списък.

„Знаете ли, това което за мене е изненадващо е, че ние тези имена много добре ги знаем като общество. В смисъл – кой от нас не е гледал „Осемте джуджета“ и Петьо Еврото. Кой не е видял пачките и кюлчетата, пък после някой ги снима пък този някой била Мата Хари, пък тази Мата Хари нямало да бъде разпитана. Защо не е разпитана, коя е тази жена, носила ли е кюлчета или те са си били там. Сериозни имена като Таки, Маджо, всички ги говорят, обаче никой не смее да повдигне въпрос“, обоснова се Петков, като категорично заяви: „Не е работа на мен като министър-председател да му показвам (на Гешев) 19-те човека, които всички ги знаем. Той е трябвало да работи по тях през цялото време“.

Петков ще праща статии на Гешев – показвали кои са виновните за корупцията (ВИДЕО)

Предозиране: Началникът на кабинета на Петков търсила в Гугъл кои лица да разследва Гешев

Петков не спести и потретване на смешката, че дал само 19 имена на Гешев, който бил 20-ия и за когото било пълно с информация в Гугъл, че върши престъпления.

Иначе министър-председателят вече не твърди, че с премахването на тези двайсет души корупцията ще изчезне. „Може и да са 40. Но за тези 20 информацията беше очевадна“, обобщи Кирил Петков.

Списъкът бил съставен от „неговия отбор“, като дори не било трудно. Липсата на информация от службите обясни така: „Нека първо да изчистим този списък, има стотици статии в „Гугъл“. Щеше да е много хубаво да трябва някакви специални служби да ходят да търсят информация, защото няма. Тука България сме стигнали до това ниво, че само написваш „престъпление“ и „корупция“ и те заливат със статии, които са с очеваден характер. Има даже снимки, филмчета, какво ли не“, заяви той.

Петков обяви, че търсят още непознат човек от чужбина, който да влезе в КПКОНПИ. Разпитвали сред познати в САЩ, Германия и други български общности зад граница за някой с подходящ стаж.

Като най-голям свой успех за 60 дни управление той посочи как е менажирал и управлявал ковид вълната.

„Изградихме нов модел на управление, така че да няма затваряне. Но имаше много работа това да се случи. И така се случи, че ковид вълната мина. Имаше проблеми в 1-2 болници, но като цяло системата проработи много добре“, похвали се Петков на фона на над 4600 починали от коронавирус българи, откакто той е премиер през тези два месеца.

Той отново се оплака, че е подложен на критики от сутрин до вечер, иначе се радвал, че има много критици. Грешки допускали, но „никой не се е родил научен“. Отделно вътрешното му чувство било, че като коалиция правят каквото трябва.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати