Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов за арестите: Дивотия! Отчаян политически акт

Политика

Горанов за арестите: Дивотия! Отчаян политически акт

Горанов за арестите: Дивотия! Отчаян политически акт - Tribune.bg
Снимка:

По време на престоя ми в ареста изпитвах малко гняв и доста тъга. Чудех се защо се случва точно сега. Това коментира пред БТВ бившият финансов министър Владислав Горанов.

,,Да арестуваш лидера на опозицията е отчаян политически акт, който цели да реши някакви други проблеми'', допълни Горанов и уточни, че е бил арестуван с едно прессъобщение на МВР.

„Трябва да си зададем въпроса дали този 30-годишен преход е бил достатъчен, защото това беше изнасилване от институциите, пълна дивотия“, коментира задържането си Горанов.

По отношение на хазартния бизнес на Васил Божков бившият финансов министър призна, че ако не е бил сигналът на братя Найденови, вероятно и до ден-днешен избягалият в Дубай бизнесмен е щял да печели.

„Вероятно нямаше да видим дупката в бюджета, ако не бяха братя Найденови. Ако не беше конфликтът между тях и него, едва ли и до днес щеше да се разбере, че ощетява хазната. Може би беше грешка, че тогава се предоверихме на председателя на комисията по хазарта, назначен по време на управлението на Орешарски“, обясни Горанов.

Той разкри още, че финансовите отчети на компаниите, организирали хазартните игри на Божков, са качени в Търговския регистър без да могат да бъдат разчетени и това го е направил служител от Агенцията по вписванията. В тази връзка Владислав Горанов призова правосъдният министър Надежда Йорданова да се заеме с този случай.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети