Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов разкри: Мая Манолова ползва НСО като скъпоплатено такси

Политика

Горанов разкри: Мая Манолова ползва НСО като скъпоплатено такси

Горанов разкри: Мая Манолова ползва НСО като скъпоплатено такси - Tribune.bg
Снимка:

Омбудсманът вече няма да се ползва с държавна охрана

Мая Манолова използва коли на НСО като скъпоплатена таксиметрова услуга. Това разкри в интервю пред БТВ министърът на финансите Владислав Горанов. Така той мотивира решението за законови изменения, които да изключат омбудсмана от списъка с охраняваните политици.

Горанов няма данни срещу нея някога да е имало заплахи.

„Има една комисия, която разглежда заплахите. Мая Манолова не ползва охрана. Тя ползва кола и шофьор от НСО. Ако приемем, че има някаква заплаха, специална комисия разглежда тези случаи и Мая Манолова щеше да има и охрана. Доколкото ми е известно, тя ползва само служебен автомобил от НСО“, подчерта министърът.

Горанов заяви, че не вижда нужда омбудсманът да се пази от българските граждани.

„Защото когато тя е служба за охрана, тя има своите функции да защитава Конституцията и тези политици, които са застрашени. Но когато говорим за това да вози министри или да вози хора, които на практика нямат нужда от подобна услуга, това си е таксиметрова услуга“, заяви финансист Номер 1.

Според Горанов може да се иде още по-далеч в ограничаването на списъка на охраняваните и да бъдат изключени и министрите, които не са заплашвани.

„Имаше един дебат в предното правителство и министрите не ползваха НСО. Те имат право да се откажат. Аз съм се отказал. Има и други колеги, които не ползват НСО“, поясни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Даниела Петрова Е, хайде сега. Точно пък за Мая Манолова се хвана Горанов. Тя поне върши някаква работа и се опитва да предприема нещо за разлика от предишния омбудсман. Ми има нужда ползва! Константин Пенчев сигурно може и да не е ползвал, но той какво правеше по цял ден? Седеше си в кабинета и се гледаше в огледалото с възклицания "колко съм чаровен!" Той че е чаровен така е, но не помня да е свършил нещо.
01.11.2018 15:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети