Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гражданската конфискация ще е възможна и при прекратена наказателна отговорност

Политика

Гражданската конфискация ще е възможна и при прекратена наказателна отговорност

Гражданската конфискация ще е възможна и при прекратена наказателна отговорност - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът даде „зелена светлина“ на промените в антикорупционния закон

Парламентът прие на първо четене промени в закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Причината за спешните поправки в закона, който беше приет на 23 януари тази година, е фактът, че тълкувателно решение на Върховния касационен съд /ВКС/ с председател Лозан Панов, променя волята на законодателя и спира гражданската конфискация на незаконно придобито имущество от държавата, ако приключи наказателното производство по конкретно дело.

Преди гласуването в зала депутатът от ДПС Хамид Хамид призова колегите си да подкрепят внесените промени, защото „футболният мач трябва да продължи при правилата, при които е започнат. Не може някой да излиза срещу държавата си“.

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев вече предупреди, че ако поправките в антикорупционния закон не се случат по-бързо, има непосредствена опасност държавата да понесе щети по 20 дела за над 22 млн. лв. Още 300 дела за над 3 млрд. лв. влизат в обсега на тълкувателното решение на ВКС.

Промени в закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество бяха приети на първо четене със 116 гласа „за“, 6 гласа „против“ и 25 въздържали се.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети