Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хаджигенов след консултациите с ИТН: Как да спрем ДПС да подкрепи кабинета? Това е демокрация

Политика

Хаджигенов след консултациите с ИТН: Как да спрем ДПС да подкрепи кабинета? Това е демокрация

Хаджигенов след консултациите с ИТН: Как да спрем ДПС да подкрепи кабинета? Това е демокрация - Tribune.bg
Снимка:

След края на едночасовия разговор между „Изправи се БГ! Ние идваме“ и ИТН Мая Манолова и Николай Хаджигенов направиха разбор. Наред със сближените позиции в сектори като здравеопазване, преизчисляване на пенсии, подкрепа за фирмите, преразглеждане на цените на тока и парното, двете страни не са коментирали персонален състав на бъдещо правителство.

„Кабинет ще има, хората го искат, но не какъв да е, а на промяната“ , каза Манолова. 

На срещата на ИТН с ИБНИ: Шашаво е да правим среща, искаме едно и също

На въпрос как приемат, че ИТН ще се срещнат и с ДПС, тя отговори: „Това е тяхно право, те са решили, ще водят разговори. Това, което обаче ни увериха, е, че за тях подкрепа за следващо правителство без „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ не е приемлива. Тоест - те ще предложат кабинет с програма и политики, когато със сигурност получат нашата и на ДБ подкрепа“.

По думите на Николай Хаджигенов с ИТН са на едно мнение в частта за вътрешна сигурност и съд. „Правосъдна реформа без реформа в МВР не може да стане“, каза той.

Хаджигенов обясни още, че няма как да не бъдат поканени на разговори БСП и ДПС, защото иначе няма мнозинство в НС.

„Трябва подкрепа, но без да участват в кабинета. Как да спрем ДПС да подкрепи кабинета, това не е ли демокрация? ГЕРБ е голямото зло, ако подкрепят ИТН ще направят мръсно на всичко. Борисов си сменя позициите на 3 секунди“, заключи Хаджигенов. 

Манолова отговори и какво ще стане, ако БСП не подкрепи бъдещия кабинет. „Чакам да видя БСП как ще обяснят на техните избиратели, че няма да подкрепят програма, която слага на първо място повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, реформа в здравеопазването и съдебна реформа“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети