Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хакерът Кристиян Бойков свързан с „Демократична България”?

Политика

Хакерът Кристиян Бойков свързан с „Демократична България”?

Хакерът Кристиян Бойков свързан с Демократична България? - Tribune.bg
Снимка:

Именно „Демократична България“ бяха първите с декларация по темата

Хакерът Кристиян Бойков може да е свързан с олигархичния съюз „Демократична България”. Той бе обвинен, че е извършил хакерска атака срещу НАП, най-напред е публикувал информация за криптирането на дисковете на компютъра си именно под пост на кандидата за евродепутат на „Демократична Българя” – Емил Георгиев.

Въпросният политик беше първият, който тръгна по студиа и въведе термина „IT Чернобил”, който удобно се с дни. Той публично защитава 20-годишния Кристиян Бойков с постове в социалните мрежи, пише вестник „Телеграф”. Също така именно „Демократична България“ бяха първите с декларация по темата.

Кристиян се изявява активно и във форума xaker.bg, който е към фирмата, в която работи. При това атаката срещу НАП далеч не е първата. На 12 юли 2017 младежът се хвали как е проникнал в компютър на полицайка, пише още изданието.

Що се отнася до политическата връзка с хакерската атака, фактът, че постът за криптираните файлове е публикуван под съобщение на кандидата за евродепутат на „Демократична България” Емил Георгиев, предизвика някои въпроси. Георгиев, който е адвокат по професия, напоследък се изявява и като яростен защитник на Бойков и само за ден пусна половин дузина постове в мрежата, с които защитава хакера, пишат и от „Монитор”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Милена Ясно е, че на Демократична България не им е чиста работата, но се чудих къде и кога ще се пукне балонът
22.07.2019 13:57 / Отговор
Радо От партията на Христо Иванов какво ще кажат по въпроса? Или те говорят само, когато им е угодно, а като не им е мълчат.
22.07.2019 16:43 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати