Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хамид Хамид: Всеки български гражданин би се радвал да види РСМ като член на Евросъюза

Политика

Хамид Хамид: Всеки български гражданин би се радвал да види РСМ като член на Евросъюза

Хамид Хамид: Всеки български гражданин би се радвал да види РСМ като член на Евросъюза - Tribune.bg
Снимка:

„Позицията на ДПС не е променяна. Още в началото, когато Република Северна Македония заявиха членството си, ние приветствахме това заявление. Всеки български гражданин, според мен, би се радвал да види РСМ като член на Евросъюза, особено в тази ситуация на несигурност по света, не само Северна Македония, а всички държави от Балканите трябва да бъдат членове на ЕС. Това е нашата позиция. Въпросът кога – в  началото, по средата или в края на преговорния екип трябва да се чистят всякакви проблеми, вече е въпрос на технология в процеса на присъединяване“. Това заяви пред журналисти в Народното събрание депутатът от ДПС Хамид Хамид.

„Напомням, че решението, което трябва да се вземе не е решение дали трябва да се приеме Северна Македония или не, а само дали да бъде даден старт на преговорите за присъединяване на РСМ“, подчерта Хамид.

На въпрос дали това трябва да се случи въпреки езика на омразата от македонска страна и всички други неизчистени въпроси, той отговори така:

„Не говорим въпреки, няма нищо въпреки, но има процедура и тя не е много кратка. И това първоначално решение, което трябва да вземе българският парламент и българските политици, не е окончателно и не вкарва автоматично РСМ в ЕС“.

Попитан дали има предвид, че ветото трябва да падне Хамид каза:

„Това е“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети