Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мицкоски: РС Македония няма да отваря конституцията без гаранции от България

Свят

Мицкоски: РС Македония няма да отваря конституцията без гаранции от България

Мицкоски: РС Македония няма да отваря конституцията без гаранции от България - Tribune.bg
Снимка:

ВМПРО-ДПМНЕ няма да подкрепи отваряне на конституцията, докато не получи ясни гаранции от България, че няма да има допълнителни изисквания след това и всички отворени въпроси не бъдат затворени. Това заяви председателят на партията Христиан Мицкоски.

„Винаги съм оптимист, но в случая с България някак изглежда нещата отиват към безнадеждна ситуация. Когато казвам безнадеждна ситуация, имам предвид преди всичко липсата на стратегия от правителството и властите тук, които водят тези преговори. Това, което е важно за македонския народ да знае е, че каквото и да се случи през юни на Европейския съвет, когато се решава дали България ще премахне ветото, дори и най-голямото предателство, подготвено от това правителство, няма да кулминира в началото на преговори. А защо? Защото в тази преговорна рамка ще има условия, ако правителството в София реши да се откаже от ветото. И едно от тези условия е отварянето на конституцията“, каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски.

Мицкоски припомни, че за отваряне на конституцията са необходими 2/3 от депутатите.

„Бях съвсем ясен и ще повторя позицията на ВМРО-ДПМНЕ, че няма отваряне на конституцията, докато не получим ясна гаранция от българския парламент, че по този начин ще се затворят всички отворени въпроси между Македония и България. И че докато Македония не стане част от ЕС, няма да имаме повече допълнителни искания от източната ни съседка. Само при тези условия можем да говорим", подчерта Мицкоски.

Той допълни, че ако този документ не е на масата и не е гласуван от българския парламент, ВМРО-ДПМНЕ никога няма да подкрепи отварянето на Конституцията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати