Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харалан Александров: Стъпили сме на пътя на развитието, имаме уникален исторически шанс, който не трябва да бъде пропиляван

Политика

Харалан Александров: Стъпили сме на пътя на развитието, имаме уникален исторически шанс, който не трябва да бъде пропиляван

Харалан Александров: Стъпили сме на пътя на развитието, имаме уникален исторически шанс, който не трябва да бъде пропиляван - Tribune.bg
Снимка:

Разговорът за европейските ценности е разговор за нашата идентичност

Разговорът за европейските ценности е разговор за нашата идентичност и то във време на много динамични промени. Това каза социалният антрополог Харалан Александров в Добрич по време на регионална среща на Жени ГЕРБ от Добрич и Силистра. Той подчерта, че Европа е донор на ценности за целия свят. Европейските ценности са преминали през невероятни премеждия и изпитания и са успели да възтържествуват и да се адаптират не просто към новата ситуация, а да зададат посока на новия свят.

„От средата на 19-и век идентичността на българската нация не е нищо друго, освен възприемане на най-доброто от европейските ценности. До един документите, на които се базира националната идентичност на нашата държава, са българска реплика на най-доброто, постигнато в Европа”, добави Александров. По думите му нашата задача е да намерим как да се чувстваме добре и с европейската си, и с българската си принадлежност.

Според Харалан Александров България има уникален исторически шанс, който не трябва да бъде пропиляван. „Стъпили сме на пътя на развитието. Но рискът от голямо политическо сътресение, пред който сме изправени, е много висок. Затова си струва да се положат усилия и да се понесат известни жертви, за да се продължи по този път, който след още 5-10 години ще ни заведе в един много по-добър свят“, категоричен бе Харалан Александров.

„В навечерието на християнския празник Благовещение сме се събрали, за да поговорим за ролята на жената да съхранява и предава ценностите, които са необходими на всеки един от нас и са станали част от европейското общество – толерантност, справедливост, солидарност и най-вече – любовта“, сподели при откриването на форума народният представител и областен ръководител на Жени ГЕРБ-Добрич Даниела Димитрова.

Гости на форума бяха председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и Даниела Димова – член на НИС на Жени ГЕРБ

„От ЖГЕРБ нямаме месец без инициатива. Нямаме една община в България, която да не работи по този организиран начин. Това показва нуждата да сме заедно и да дадем на общността един  добре разработен обучителен и социален модел на свързаност”, каза при откриването на форума Ирена Соколова. Тя подчерта, че приветства инициативността на жените да създават една по-добра среда.

ПП ГЕРБ дава възможност всеки да принадлежи към семейството на гражданите, искащи промяна и да носи промяната чрез собствените си умения“, каза председателят на Жени ГЕРБ. Тя подчерта, че структурите на ГЕРБ знаят, че само работата в единство дава стъпка напред.


Коментари (1)

МАНАФА ОБОЖАВАЩ ХАРАЛАНби ВИЕ ДА.... КАТО ВИ ГЛЕДАМ АПАРТАМЕНТИТЕ И КОЛИТЕ.... АМА НИЕ...
24.03.2019 15:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати