Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харалан Александров: Заради мъртвата хватка на институциите, изпълзяха мутрите от 90-те

Политика

Харалан Александров: Заради мъртвата хватка на институциите, изпълзяха мутрите от 90-те

Харалан Александров: Заради мъртвата хватка на институциите, изпълзяха мутрите от 90-те - Tribune.bg
Снимка:

Реанимираха омразата към ГЕРБ с акцията - неловко, глупаво и отчаяно направен ход. Живеем в безвремие, разпад и дезинтегриране, коментира той

„Основната динамика на управлението е да генерира скандали. Последните няколко дни то надмина себе си, като успя да „произвежда“ по два за 24 часа. Хората имат шоу и могат да изберат на чия страна да застанат - дали да се развълнуват, да хейтят или да се дистанцират, както прави голяма част от обществото. Арестът на Бойко Борисов беше в известен смисъл животоспасителен ход за конструкцията на коалицията. Тя беше родена от омраза и живее в омраза. Партиите в нея не могат да се понасят и всеки ден имаме нови доказателства за това. Затова беше и реанимирана омразата към Бойко Борисов“. Това заяви социалният антрополог Харалан Александров пред Нова нюз.

„От коалицията отчаяно се нуждаят от враг, когото да мразят. Реанимираха омразата към ГЕРБ с акцията - неловко, глупаво и отчаяно направен ход. Живеем в безвремие, разпад и дезинтегриране", коментира той.

„Когато основните институции са вкопчени в мъртва хватка, очевидно печели престъпността. На практика всеки може да си разиграва коня. Това е послание, което много ясно се чу. През последните дни забелязах, понеже много пътувам, в центъра на големите градове изпълзяха мутрите от 90-те години, които бях забравил. Те са страховити хора и усещат, че държавата я няма, че започваме да живеем в безвремие и разпад. От лятото на 2020 година страната влезе в режим на конфликт, а не на развитие. Конфликтът води до изчерпване на партии и формации. Имаме управление, което губи с рекордна скорост подкрепа, защото създаде свръх очаквания. Настроението на обществото беше „да изчегъртваме ГЕРБ“, но се оказа, че има и други неща, които трябва да се правят. Сега виждаме как правителството продължава да се занимава с Бойко Борисов, а не с проблемите“, каза още Александров.

„Те се провалят ежедневно“, счита той.

„Задържането на Борисов беше опит да покажат, че прокуратурата не иска да го проверява. Държавата не може да продължава да се бори срещу прокуратурата и обратно. Това ще завърши със сериозно погазване на правните норми“, заяви от своя страна политологът Кольо Колев.

Според него Управляващите са заливани от кризи, които нямат нищо общо с личните им качества.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати