Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пораснало дете на загинал полицай влезе в листите на ГЕРБ: Изучихме се, благодарение на Борисов

Политика

Пораснало дете на загинал полицай влезе в листите на ГЕРБ: Изучихме се, благодарение на Борисов

Пораснало дете на загинал полицай влезе в листите на ГЕРБ: Изучихме се, благодарение на Борисов - Tribune.bg

Мартин успява да стане доктор по „Икономика“, а брат му Станислав е математик от БАН и ръководител на националния отбор по математика

„До мен  е Мартин Харизанов, когато започна инициативата за подпомагане на деца на загинали полицаи и пожарникари той е бил на една годинка, но  сега е втори в листата ни във Враца. Познавам го откакто беше на една годинка, а брат му беше на седем”. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи втория в листата на ГЕРБ-Враца Мартин Харизанов.

Лидерът на ГЕРБ изрази удовлетворение, че никое следващо ръководство на МВР не е спряло „Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР”. Началото  на Кампанията бе поставено през 2003 г. по идея на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов.

Мартин Харизанов изказа съболезнования на семействата и близките на загиналите полицаи в Бургас, след гонка с мигранти.

„Младото момче Данчо ми беше приятел, учили сме заедно в Свищов. Беше страхотен човек”, заяви  младият политик и разказа своята история:

„Аз съм 90-ти набор, а баща ми 91-ва година с още един негов колега по време на изпълнение на служебния си дълг катастрофират, този път засечени от камион, загиват  и двамата на място. Много тежко беше за нашето семейство. Аз имам и по-голям брат, който тогава беше на седем, разчитахме на учителската заплата на майка ми. Когато Бойко Борисов стартира за първи път тази инициатива всичко потръгна много добре”, спомня си Мартин.

Той обобщи, че кампанията истински е помогнала на семейството му.

„Тези неща нямаше как да се случат без помощта на Бойко Борисов. На всеки един празник - Великден, Коледа, Нова година получавахме помощи и учебни материали”, допълни Мартин Харизанов.

Той бе категоричен, че лидерът на ГЕРБ винаги е помагал на децата на загиналите полицаи и се е грижил за тях.

„Бойко Борисов не ме остави, като и всички други деца  и винаги ни помагаше, без да се тръби, той винаги беше до нас и ни беше подкрепа. Благодарение на него в момента съм доктор по Икономика, а той доста дълъг период финансираше обучението ми. Сигурен съм, че всички участващи в тази инициатива сме му много благодарни”.

Мартин Харизанов обясни, че е много горд с брат си, който като дете печели златен медал на световно по математика.

„Веднага след това получихме най-новият компютър в квартала, когато нямаше никъде компютри, пак подарък от Бойко Борисов. В момента брат ми е треньор на националния отбор по математика”, горд е Мартин.

Това се прави от душа и от сърце, отговори му  Борисов.

***

Мартин Харизанов завършва средното си образование в ППМГ „Акад. Иван Ценов“- Враца.  През 2014 година завършва първата си магистратура в специалност ,,Финансов мениджмънт” Стопанска академия „Д.А. Ценов” – Свищов, а след това и втора в специалност „Финансово управление на публичния сектор“  и в момента е доктор по икономика.

Щастливо женен е и има две малки деца.

Семейството отглежда и развъжда около 700 коне и успешно се занимава с производство на конски деликатеси.

Дейният врачанин е спонсор и организатор на редица спортни прояви и участва в редица благотворителни каузи, като е  част от управителния съвет на Сдружение „Благотворни приятели“. Сред осъществените проекти на сдружението са учредяване на стипендия за даровити студенти във Враца, дарение на книги на библиотеки в региона и подпомагане на домове за възрастни хора.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети