Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хазарта продължава да мълчи за заплахите срещу него

Политика

Хазарта продължава да мълчи за заплахите срещу него

Хазарта продължава да мълчи за заплахите срещу него - Tribune.bg
Снимка:

„Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала“, каза депутатът Христо Петров, познат по-добре като Ицо Хазарта пред БТВ.

В деня на полагането на клетва на новия кабинет Петров каза от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение да не подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото ще загуби най-ценното, което има. Именно тази заплаха го накарала да встъпи в политиката.

„Спокоен съм за себе си. Имайте предвид, че в света, в който живеем има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство“, каза Петров.

„Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала. Може би за себе си мога, но ако отговоря директно на този въпрос, това ми бе поставило в много особена ситуация“, каза Петров.

В изказването си пред НС Петров каза, че познава спонсорите и началниците на депутатите. „Има си политически партии, те имат ръководства. Има хора, които дават задачи, други, които им помагат. В българската действителност това е нещо нормално. Друг е въпросът дали е нормално по принцип“, каза Петров. Той отказа поименно да назове кого има предвид.

Той допълни, че е обявил своята мотивация да подкрепи „Продължаваме промяната“, но ако е искал да подаде сигнал в прокуратурата е щял да го направи. През седмицата Петров коментира, че няма да съдейства на държавното обвинение, докато главен прокурор е Иван Гешев.

„Смятам, че ролята на главния прокурор е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон. Имам доста неща да кажа в подкрепа на това, но хората не се нуждаят от тях, защото го знаят и без мен“, каза Хазарта.

Петров коментира и публикации в медиите относно неговото решение да не съдейства на разследването. „Един ваш колега беше написал, че чалгата и рапа трябва да се махнат от политиката и завърши с „Така че, момченце, признай си“. Беше интересно да видя как кореспондира това обръщение към непознат, който е баща на три деца, депутат… и да му викаш момченце. Мога да му отговаря, но като депутат трябва да имаш определени задръжки“, каза Петров.

По повод коалиционния им партьор от БСП, депутатът от ПП заяви: Откровено казано бих предпочел за коалиционен партньор Маргарет Тачър, само че реалността не го позволява. Хората така са гласували", заяви Хазарта за Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети