Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Херо Мустафа: Историческата среща Борисов-Тръмп издига отношенията между България и САЩ на ново ниво

Политика

Херо Мустафа: Историческата среща Борисов-Тръмп издига отношенията между България и САЩ на ново ниво

Херо Мустафа: Историческата среща Борисов-Тръмп издига отношенията между България и САЩ на ново ниво - Tribune.bg
Снимка:

Американският посланик посочи, че се гордее и със здравите американо-български взаимоотношения

Важен резултат от срещата е установяването на рамка за стратегическо партньорство, пътна карта за продължаване на сътрудничеството ни в областите на сигурността, отбраната, икономиката,върховенство на правото и енергетиката. Фактът, че очертахме тази рамка с България е знак за потенциала, който виждаме в тези взаимоотношения“, заяви американският посланик Херо Мустафа, която инася публична лекция. Събитието продължава десетилетната традиция новите посланици на САЩ в България да започват своя мандат с публично изказване пред Атлантическия Клуб. Лекцията ще бъде озаглавена „Американско-българските отношения: Следващите 30 години“.

Американският посланик посочи, че се гордее и със здравите американо-български взаимоотношения в сферата на икономиката.

„Ние виждаме как България възстановява разрушената си икономика от времето на комунизма и развива добре ИТ сектора си“, добави тя.

Херо Мустафа напомни, че тази година се навършват 15 години, откакто България е станала член на НАТО и допълни, че в отношенията между САЩ и България е постигнато много.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети