Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Херо Мустафа: САЩ са готови да работят с България за финансова прозрачност

Политика

Херо Мустафа: САЩ са готови да работят с България за финансова прозрачност

Херо Мустафа: САЩ са готови да работят с България за финансова прозрачност - Tribune.bg
Снимка:

Когато говорим за корупция, се опираме на върховенството на закона, каза Мустафа

„Когато говорим за корупция, не означава да обвиниш някого, а да се опреш на върховенството на закона", посочи американският посланик Херо Мустафа пред български журналисти след обявяването на санкциите от САЩ срещу шестима българи, сред които Васил Божков и Делян Пеевски. На срещата с медиите присъства и първият заместник-помощник секретар Пол Ахърн, който отговаря за борба с финансирането на тероризма и финансовите престъпления.

Ахърн е в България от понеделник. От сряда заедно с посланичката са имали срещи с представители на правителството, политически партии, с бивши държавни служители, сред които Бойко Борисов. Херо Мустафа добави, че предстоят още срещи с хора от правителството.

„С тези действия искаме да сме прозрачни с всички. Това е изключително важно за нас и знаете, че при администрацията на президента Джо Байдън искаме да сме много открити към медиите, както и тук в България ", подчерта Херо Мустафа. По думите й тези действия са много важни.

„Днешният акт е най-широкообхватното еднократно действие, насочено срещу корупцията досега по закона „Магнитски", допълни и Пол Ахърн. Той изтъкна, че САЩ са готови да работят с България за финансова прозрачност и са разговаряли с регулаторните органи да предупредят за рисковете от това да правят бизнес с тези корумпирани лица и техните компании.

Не се уточнява колко време е продължило разследването, като и какви източници са били използвани.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Херо Мустафа
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати