Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Християн Митев: Действията на Лозан Панов са национално предателство

Политика

Християн Митев: Действията на Лозан Панов са национално предателство

Християн Митев: Действията на Лозан Панов са национално предателство - Tribune.bg
Снимка:

Шефът на ВКС да избере дали ще е политик, или магистрат

„Скандално, национално предателство.“ Така зам.-председателят на правната комисия в НС Християн Митев определи действията на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Поводът за коментара са разговорите на Панов с представители на Европейската комисия през последните две години, станали ясни последните дни.

„При положение, че законодателната, изпълнителната и съдебната власт на България полагат усилия да отпадне мониторинга на страната от ЕК, подобни призиви са абсолютно недопустими и са в разрез с националните интереси. Затова аз определям това като национално предателство“, подчерта депутатът от НФСБ. От добилите популярност разговори става ясно, че Лозан Панов се оплаква на ЕК, че в момента, в който той проговори, у нас му искат импийчмънт.

„Разговорите звучат скандално. Опасявам се, че г-н Панов има много странно раздвоение, или разтроение по отношение на различни теми, свързани с дейността на законодателната и съдебна власт в Република България. Смятам, че е редно г-н Панов да избере дали иска да бъде магистрат и то председател на уважаван съд като ВКС, или иска да бъде политик. Аз бих му препоръчал да избере политическата кариера и тогава да изразява политическо становище. Смятам, че е недопустимо, когато заемаш подобна позиция – на председател на ВКС, да си един от т.н. „тримата големи“ в съдебната система, да се изказваш политически“, коментира Християн Митев.

Според него все по-наложителни стават промените, които са инициирани от Министерството на правосъдието и призивите за оставка, които идват от различни страни по отношение на шефа на ВКС Лозан Панов.

Моника Гадажанова


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВКС, Лозан Панов

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети