Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов се врътна-готов е да преговаря с БСП за правителство

Политика

Христо Иванов се врътна-готов е да преговаря с БСП за правителство

Христо Иванов се врътна-готов е да преговаря с БСП за правителство - Tribune.bg
Снимка:

Всички ще трябва да направим отстъпки, уверен е Иванов

Промяна в позицията на „Демократична България“- съпредседателят Христо Иванов е готов да преговаря и с БСП в трудната ситуация около конструирането на нова власт. Това стана ясно днес от негово интервю пред БНР.  Дори и третият мандат да отиде в социалистическата партия, Иванов е склонен на сътрудничество.

Демократична България няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

„Призивът ни е да седнем и да изработим цялостната формула на правителство“, подчерта той и уточни: „За да няма избори сега, понеже този парламент не можа да роди пълноценно политическо управление и ние трябва да намерим някакъв заместител, който да ни спаси от това да хвърлим страната към избори, затова предлагаме правителство за 6-8 месеца. Единственият ни твърд призив е да има равноправни професионални преговори“.

Иванов се надява и ИТН да се върне на масата за разговори. Според него огромните заплахи пред страната, например ковид кризата, изискват взаимни компромиси; политиците следва да намерят сили да носят трудната отговорност. „По дяволите личното его“, емоционално заяви Иванов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати