Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов иска общо явяване и листи с „Продължаваме промяната“

Политика

Христо Иванов иска общо явяване и листи с „Продължаваме промяната“

Христо Иванов иска общо явяване и листи с Продължаваме промяната - Tribune.bg
Снимка:

Искаме сериозен разговор с проекта на Василев и Петков. Искаме да се явим в обща коалиция на изборите и общи листи. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред БТВ.

„Трябва да направим заявка, че можем да работим заедно, да сформираме коалиция.

Коалиция която да влезе в следващия парламент поне на второ място, за да може да вземе мандат за управление.“, обясни Иванов.

На въпрос дали решението е в следствие на последните социологически проучвания, които показват по-нисък резултат за предстоящите избори на „Демократична България“, той зави, че не го е страх.

Един от сериозните проблеми пред тази коалиция е заявката на Кирил Петков и Асен Василев, че партията им ще подкрепи Румен Радев за президент, докато „Демократична България“ пък искат да издигнат своя двойка за изборите.

„Тук е моментът да покажем, че можем да намираме решения, а не да трупаме сложностите.“, каза още Иванов.

Той коментира и напускането на Кирил Петков от „Да! България!“

„Не сме имали конфликт по никакъв повод с Кирил и Асен, ние сме единомишленици. Имаме чудесни отношения. Изборите 2017 бяха трудни, ние имахме неуспех. Стана ясно, че трябва трябва да работим повече. Така пък се роди „Демократична България“, заяви той.

Христо Иванов отговори и на обвиненията на Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, че той е виновен за това, че не се е сформирало правителство по време на 46 парламент.

„Аз съм я поел няколко пъти от трибуната. Ние нямаше как да ги подкрепим, за това поемам отговорност.“, лаконичен беше Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати