Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Не решим ли проблема с правосъдието, няма да имаме пълнокръвна държавност

Политика

Христо Иванов: Не решим ли проблема с правосъдието, няма да имаме пълнокръвна държавност

Христо Иванов: Не решим ли проблема с правосъдието, няма да имаме пълнокръвна държавност - Tribune.bg
Снимка:

„Независимостта е продължаващо състояние. Тя е въпрос на устойчива воля на една общност да бъде независима всеки ден. Когато нашите прадеди в Търново са направили тази заявка, те са започнали нещо, което ние трябва да продължаваме и днес.“ Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в разговор с младежката организация на „Да, България!“ в Деня на независимостта.

Христо Иванов посочи, че България днес на хартия е независима държава, равноправен член на международната общност, но припомни, че страната е под наблюдение по отношение на правосъдието си.

„Това е удар в сърцето на нашата независимост. И именно затова тази тема е поставена в центъра на нашите усилия на „Демократична България“. Ако не решим този проблем, ние всъщност не можем да установим пълноценен суверенитет на територията на България, ние не можем българската държавност да я утвърдим като нещо, което наистина е пълнокръвно.“ заяви той.

По думите му това не може да се постигне в прилив на еднократен ентусиазъм, нито за един мандат, а изисква трайно усилие от страна на политически и граждански общности, които имат ясни ценности. Той заяви, че партията му има политическият ангажимент да го направи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети