Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Нов кабинет не е като да си купим нови обувки на намаленията

Политика

Христо Иванов: Нов кабинет не е като да си купим нови обувки на намаленията

Христо Иванов: Нов кабинет не е като да си купим нови обувки на намаленията - Tribune.bg
Снимка:

„Ние за избори сме готови, страната не е готова“, категоричен бе съпредседателят на „Демократична България“

Има всякакви рискове в момента, в който някой реши да хвърли страната в пореден хаос и неизвестност. В момента никой не може да ви каже изобщо накъде върви тази страна. И това се дължи на конкретни хора от ИТН, които взеха това решение без да поискат преди това някакво преразглеждане на коалицията, просто да хвърлят страната през прозореца. Това се случи.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в кулоарите на парламента.

Той посочи, че предстоят заседания на колективните органи на трите партии и след това ще се вземат окончателни решения.

„Ние за избори сме готови, страната не е готова“, категоричен бе Иванов.

На въпрос дали от ДБ са готови да подкрепят правителство на малцинството, той отговори така

„Това е въпрос също на внимателно обсъждане, защото какво означава правителство на малцинството в един парламент, в който има такъв набор от политически сили. При всички положения трябва да има някаква формула за търсене на подкрепа, за да не изглежда тя въпрос на някакви пазарлъци. Вие знаете, че ние винаги сме били много предпазливи в тази политическа среда да се рискува с плаващи мнозинства. Така че,  принудени сме да обсъждаме и това, не по желание на премиера, нито на останалите политически сили в коалицията, с изключение на ИТН. Но първо трябва много внимателно да се изработи формулата, по която това би могло да работи, за да видим колко време може да се случи такова правителство на малцинството“, коментира Христо Иванов.

Според него не е възможно формирането на нов кабинет в рамките на този парламент.

„Който смята, че има формула за нов кабинет, трябва да излезе и отговорно да го заяви. Нов кабинет не е като да си купим нови обувки на намаленията. Става дума да се намери ясна формула за това какво легитимно управление и резултат на управление може да бъде формулирано. Аз лично не виждам такава формула, но който говори за такива неща, да бъде така добър да поеме отговорност – да излезе от бункера и да поеме отговорност пред хората с ясна визия за това какво предлага“, категоричен бе съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети