Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Няма да коментирам твърденията на Пеевски - безвкусни пошлости

Политика

Христо Иванов: Няма да коментирам твърденията на Пеевски - безвкусни пошлости

Христо Иванов: Няма да коментирам твърденията на Пеевски - безвкусни пошлости - Tribune.bg
Снимка:

Христо Иванов отговори на думите на Делян Пеевски, който по-рано заяви, че съпредседателят на ДБ му е седял в скута и е бил „мазно туско кафе“, докато са правили реформите в Конституцията. Пеевски добави, че: „Маските трябва да паднат, Христо. Искам да го знаеш, приятелю мой. Всичко свърши, вие сте ми ясни“

Пеевски: Маските трябва да паднат, Христо, приятелю мой. Всичко свърши, вие сте ми ясни

„Изведнъж господин Пеевски се самовзривява с поредния фойерверк от безвкусни пошлости. И ако на някой не му е ясно за какво става дума и къде е проблемът, мисля, че той го направи съвършено ясно. Проблемът е, че ДПС искат да бъдат скрит партньор на ГЕРБ в разпределението и не искат да има ясни правила и регламенти с ясна политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за това как ще се разпредели цялата тази власт", това заяви Иванов.

Той обясни, че от тяхната формация продължават, въпреки всичко, да вярват, че пътят е към преговори и взимане на решения, а не избори и предизборна кампания.

АНКЕТА: Одобрявате ли провеждането на избори 2 в 1: предсрочни парламентарни заедно с европейските през юни?

„Няма да коментирам твърденията на Пеевски. Нямам навик да влизам в разкази от някакви срещи. Ние сме древна професия, но професията, от която се вадят такъв тип компромати и се превръщаш сам себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я упражнявам. Темата е регулаторите, главния прокурор. Ако по мое време бяха избирани такива главни прокурорри, щях да си мълча особено на фона на Нотариуса“, каза той.

„ДПС имат обективен интерес да си променят позиционирането във вътрешнополитически и международен план.Това беше мъдро, но сега Пеевски е на път да изгори всичко с това извърляне, защото сдържаността никога не е била негова силна черта. Никого не сме използвали". 

Той отрече формациите да са се използват помежду си и нарече тези твърдения „интригантстване“.

По думите на Иванов не трябва Габриел да бъде тикана напред, защото Борисов бил водещият в разговорите. Освен това предложенията не били нови, а обсъждани месеци наред. Иванов искал да се каже какво одобряват и какво - Не. 

"Дори да отидем на избори, пак трябва да взмем тези решения. По-добре сега да проявим хладнокръвие и разум и да се разберем". Изрази надежда страстите да бъдат успокоени и формациите да се върнат към нормалните разговори.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати