Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов оглави комисията за промени в КС, опозицията отказа да участва

Политика

Христо Иванов оглави комисията за промени в КС, опозицията отказа да участва

Христо Иванов оглави комисията за промени в КС, опозицията отказа да участва - Tribune.bg
Снимка:

Положихме усилия, но вие не приехте подадената ръка, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ

След повече от два часа дебати създаването на временната комисия, която да разглежда конституционни промени бе прието прието от управляващото мнозинство.

ГЕРБ направиха предложение да има двама председатели, един от ГЕРБ и един от ПП, което ще покаже воля промените наистина да се случат. 

Десислава Атанасова заяви, че са положили усилия да има диалог и консесус, подадената ръка не е приета и те отказват да излъчат свои членове в комисията. ДПС също отказаха да предложат свои членове.

Без никаква изненада за единствен председател на комисията беше предложен Христо Иванов. По време на дебатите се чуха изявления, че единствената причина за създаването на тази комисия е именно лидерът на ДБ да председателства нещо, защото при разпределянето на останалите комисии не е останало нищо за него.

От „Възраждане“ също обявиха, че няма да предложат свои членове.

На практика с отказа на втората политическа сила ГЕРБ да участва в предрешените разговори, работата на комисията се обезмисля. За да има конституционни промени са необходими 160 народни представители, които липсват на управляващите от ПП, ИТН, БСП и ДБ.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати