Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите решават за Временна комисия за промени в конституцията (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

Политика

Депутатите решават за Временна комисия за промени в конституцията (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

Депутатите решават за Временна комисия за промени в конституцията (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите ще обсъдят предложение за Временна комисия за обсъждане на промени в Конституцията на Република България. Предложението е на „Демократична България“ и е подписано от депутати от „Има такъв народ“. В мотивите е записано, че обсъждането на промени в конституцията е свързано с изпълнение на стандарти и препоръки на ЕК.

Освен това депутатите ще разгледат и промени в Закона за електронното управление. Предложеният законопроект е свързан с решението на Народното събрание за приемане на структура на Министерския съвет на Република България, с което се определя министър на електронното управление, създава се Министерството на електронното управление и се преобразува Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в Министерство на транспорта и съобщенията.

Народното събрание ще разгледа на първо четене и изцяло нов Закон за покритите облигации.

Никой не се кара с падна ангел, няма да участваме в сценарии разиграван от олигарха Прокопиев“, заяви Хамид Хамид от ДПС.

Ние през последните години бяхме наричани с какви ли не обидни квалификации от партиите съставляващи това мнозинство. Вчера един от колегите от ПП каза, че ако се реформира прокуратурата и КПКОНПИ, вероятно половината ще станем клиенти на прокуратурата. Днес ни каните в комисия за изготвяне на конституционни промени. Ако ни смятате за мафия не виждам защо искате да водите диалог с мафията. Затова държим от управляващото мнозинство да излезе и да каже на нашите избиратели, че ГЕРБ е политическа партия, а не мафиотска организация“, заяви Тома Биков и припомни думите на управляващите, че с терористи нямало да преговарят, а днес търсят ГЕРБ за разговори.

От „Възраждане“ също обявиха, че няма да подкрепят временната комисия предложена от ДБ, защото няма никакви конкретни предложения. „Ако искате нещо да не се свърши, направете комисия. Всички помним как над 2 милиона българи подкрепиа един референдум и после нищо не се случи“, припомниха от партията на Костанидов.

Тошко Йорданов се засегна и призова никой да не се упражнява по темата с референдума, защото за него са гласували повече българи отколкото за Румен Радев.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати