Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Радев е в положението на онзи с баницата, партиите му я даваме

Политика

Христо Иванов: Радев е в положението на онзи с баницата, партиите му я даваме

Христо Иванов: Радев е в положението на онзи с баницата, партиите му я даваме - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът Румен Радев е в положението на онзи с баницата, ние, партиите, му я даваме. От две години той прави едно и също с един и същи резултат - отиване на избори и управление на служебни кабинети. Дали ще има парламентарно управление е отговорност на партиите в Народното събрание“, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по БНР.  

Иванов заяви, че е скептичен, че нещо ще излезе от третия мандат, както и досега.

ГЕРБ-СДС за третия мандат: Ще отидем на разговори, ако бъдем поканени

По думите му ДБ ще участва в разговори за съставяне на правителство. „Дали ще подкрепим управление - нашето решение няма да бъде определящо“, подчерта Иванов.  

„Страната отива към избори. Следващият парламент, който ще бъде преди местните избори и всички ще ръководят действията си, съобразно тях, още по-малко ще има в него някакви прояви на отговорност и жертване на егоистичния партиен интерес. Изглежда много вероятно и следващият парламент да не роди управление и да отидем на нови избори - 2 в 1 с местните,“ обясни той.  

Димчев към ДБ: Сега ли се сетихте, че връчихте властта в ръцете на партията, която един век слугува на Русия?

Иванов определи международното разследване срещу Nexo като част от подготовката да бъдат създадени аргументите, за да не отиде третият мандат при ДБ.  

„В САЩ и Обединеното кралство има действия, свързани с компанията, които се развиват от месеци. Кога точно нашата прокуратура ще се задейства, как точно това ще бъде представено и анонсирано, е избор, който се прави у нас“, подчерта Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети