Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов вижда конституционно мнозинство с ГЕРБ-СДС и ДПС

Политика

Христо Иванов вижда конституционно мнозинство с ГЕРБ-СДС и ДПС

Христо Иванов вижда конституционно мнозинство с ГЕРБ-СДС и ДПС - Tribune.bg
Снимка:

„Може да се окаже логично конструирането на някаква парламентарна конфигурация, която да поддържа правителство, да започне с конструирането на конституционно мнозинство, което е много по-широко и е големият фактор за преодоляване на разделенията“, заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов като визира в това мнозинство включването на ГЕРБ-СДС и ДПС. След това пък да се намери подкрепа и за редовно правителство.  

По думите му, ако политиците „извадят разделенията пред скоби“ и покажат, че са готови да направят конституционни промени във връзка със съдебната реформа, това ще даде причина и по други теми да се стигне до взаимодействие.

„Говоря обаче за теми, свързани с големи национални приоритети, не говоря за консумация на властта порции по порции”, уточни Иванов.

Съпредседателят на ДБ смята, че ГЕРБ-СДС и ДПС са готови за участие в такова конституционно мнозинство. Като доказателство той изтъкна, че според него формациите на Бойко Борисов и Мустафа Карадайю дават сигнали, че повече не искат да се противопоставят открито на реформирането на прокуратурата.

В тази връзка, Иванов напомни, че ДПС са анонсирали собствен проект за конституционна промяна, а в обявения преди близо 3 години проект за конституционни промени на ГЕРБ се предвижда разделянето на Висшия съдебен съвет на две.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети