Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов за скандалния запис: Ние сме професионални политици

Политика

Христо Иванов за скандалния запис: Ние сме професионални политици

Христо Иванов за скандалния запис: Ние сме професионални политици - Tribune.bg
Снимка:

Христо Иванов коментира скандалния запис излъчван на живо през сайта на Народното събрание и медии от проведената среща с депутатите на ДБ в зала „Запад“.  

„Ние сме професионални политици и трябва да обсъждаме всички аспекти. Това е ежедневието в парламента и е най-нормално“, заяви Иванов и въпреки думите си по-рано пред депутатите, че участват в преговорите за ново правителство чисто информативно, пред журнаисти обяви съвсем друго. По думите му пред медиите ДБ са заложили да имаме правителство, защото страната ни няма нужда от задълбочаване на криците и ни чака тежка зима.  

Христо Иванов за КПКОНПИ: Ако ще се прави бухалка, искаме и ние да участваме

На въпрос какво следва оттук нататък, той отговори: „Решението ще е на мандатоносителя“ и добави, че ДБ са били готови да не искат министри и да дадат само парламентарна подкрепа, само и само да страната да има управление.

Иванов заяви, че ДБ ще отидат на избори със съзнанието, че не са направили нищо лошо.

След джипа на Бобоков и бухалката чрез КПКОНПИ, Христо Иванов е най-прозрачният политик

„Ние знаем, че България е по-голяма от нашите претенции“, каза той и добави, че срещата на ПГ не е променила в действителност нищо.

По повод решението на Слави Трифонов, че излизат от преговорите след записа, Иванов е на мнение, че се взимат решения на база „на извадени от контекста думи“.

Според лидера на ДБ записа се превръща в „пропаганден материал, от който се разпространяват откъси и извадени от контекста цитати“. Затова Иванов се закани, че ще пусни целия запис от срещата. 

От записа стана ясно, че Христо Иванов и Атанас Атанасов разкриват какви са целите на Закона за КПКОНПИ, а именно „бухалка, която ще се ползва по време на избори“. Христо Иванов открито говори за парламентарно крило в „Продължаваме промяната“ на Лена Бориславова. Той признава, че другото крило в ПП, не това на Лена Бориславова, са на мнение, че Законът за КПКОНПИ трябва да бъде ревизиран сериозно, както смятат и от ИТН. По думите на Христо Иванов пред депутатите му, Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ е съобщил, че ще гласуват след избирането на правителството, „защото искат да са сигурни, че ако, вие си направите бухалка, ние ще се в коалиция, която ще управлява тази бухалка“.

ДПС: Скандалният запис на Христо Иванов е доказателство, че преговорите са фарс

Според Христо Иванов, другата седмица преговорите може да стигнат до „късо съединение“ и вероятно се отива към избори на 16 октомври. ДБ ще продължават да говорят публично опорните си точки - че това е технически мандат, че те само слушат и ще имат позиция, когато стане ясно кой ще е предложен за премиер.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети