Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов за вота на недоверие: Ние потвърждаваме нашата подкрепа за управлението,не виждаме никаква политическа алтернатива

Политика

Христо Иванов за вота на недоверие: Ние потвърждаваме нашата подкрепа за управлението,не виждаме никаква политическа алтернатива

Христо Иванов за вота на недоверие: Ние потвърждаваме нашата подкрепа за управлението,не виждаме никаква политическа алтернатива - Tribune.bg
Снимка:

„Демократична България“ няма да подкрепи вота на недоверие. Ние потвърждаваме нашата подкрепа за управлението, защото не виждаме абсолютно никаква политическа алтернатива в този момент“. Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента след консултации с ПГ на ГЕРБ-СДС във връзка с искания от бившите управляващи вот на недоверие.

„Смятаме, че хвърлянето на страната в още по-голяма криза е безотговорно. Смятаме, че отговорът на тази изключително сложна ситуация, в която се намираме, и вътрешнополитическа,  и финансово-икономическа, и геополитическа със сигурност включват диалог, поради което се отзовахме на тази среща. Считаме, че това е знак, че трябва да се търси диалог в името на страната, но този диалог може да има само една цел и това е по-висока управляемост на страната. Действия, които я хвърлят в неуправляемост без никакъв план за нас не са нещо, което е добра алтернатива и от тази гледна точка имаме много сериозни различия с колегите от ГЕРБ. „Демократична България“ ще подкрепи управлението“, категоричен бе Христо Иванов.

На въпрос дали вотът на недоверие ще успее той отговори така:

„Това не мога да прогнозирам, защото виждате колко е променлива средата. Но ако този вот успее, никой няма отговор на въпроса – какво идва след това. Има всякакви лични вендети, които се разиграват, но никой няма отговорен политически отговор на въпроса – какво става със страната. А мен това ме интересува и докато не чуя някой да даде отговор на този въпрос, всички действия за мен са безотговорни честно казано“, подчерта той.

Христо Иванов каза още, че ДБ ще подкрепи Никола Минчев. По-рано днес стана ясно, че бившите коалиционни партньори от ИТН искат неговата оставка, а и са събрали необходимите гласове за свалянето му от поста.

„С огромно удоволствие и уважение към г-н Минчев ние ще го подкрепим, защото смятаме, че това е един отличен председател на Народното събрание. Многократно и самата опозиция е изразявала уважението си към него и смятам, че това, което се разиграва е един недостоен опит да се закрепи разпадащата се група на „Има такъв народ“, като й се даде подкрепа от останалите сили в опозицията да атакува позицията на председателя. Това може да има някаква тактическа логика, но отново е безотговорно от гледна точка на това да имаме фигура, която се е утвърдила, натрупала авторитет, и да я счупиме просто, за да могат от ИТН да замажат положението по някакъв начин. В това няма бъдеще за страната. Ние ще подкрепим Никола Минчев с огромно удоволствие“, коментира Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo Дали гаргамелчо си дава сметка,че го няма вече в политиката?
15.06.2022 17:48 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети