Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Панчугов: Идеята на Трифонов за референдума е невъзможна

Политика

Христо Панчугов: Идеята на Трифонов за референдума е невъзможна

Христо Панчугов: Идеята на Трифонов за референдума е невъзможна - Tribune.bg
Снимка:

„Референдум за промяна на формата на държавно управление на България по Конституция не може да има“, това коментира политологът Христо Панчугов пред Нова нюз.

„Дори и в най-доброто подреждане на звездите, идеята на Слави Трифонов е невъзможна. Очевидно издава тежка липса на въображение“, заяви Панчугов.

 „Проблемът на популистите в световен план е, че трябва непременно да изпъкват. Тоест – да произвеждат радикални идеи, които да водят до внезапно спасение. Явно единствената такава радикална идея, останала в българската политика, е да сменим формата на управление. Тя показва и изчерпването на ИТН. Те предлагат невъзможно за осъществяване нещо. От друга страна – очевидно всички теми, по които можеха да говорят, са се изчерпали. Това е вик на отчаяние и безпомощност и ще се провали с гръм и трясък“, смята политологът.

Според него има и друг въпрос - президентската република не е подходящ за България.

„Една единствена президентска република функционира нормално и това е САЩ. Всички останали с президентска форма на управление, с изключение на Франция, са всъщност откровени диктатури“, коментира Панчугов.

Според него Слави Трифонов трябва да отговори на въпроса дали харесва настоящия курс на служебното правителство по темата с газа и дали би се подписал под следващия президент, който изберем.

Според Панчугов ИТН са много под чертата от 4% за влизане в следващия парламент.

„Те бяха тежко дискредитирани от Трифонов и представителите им в предишния парламент. Също така не осъществиха нито едно от радикалните си предложения до този момент“, смята Панчугов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати