Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Панчугов: Притеснително е плоското разбиране за политиката на ИТН

Политика

Христо Панчугов: Притеснително е плоското разбиране за политиката на ИТН

Снимка:

Опитът да се говори на зрителя по телевизора е откровена рецепта за провал, смята политологът

Притеснително е плоското разбиране за политиката на Слави Трифонов, коментира пред БНТ политологът Христо Панчугов по повод преговорите за съставяне на правителство. Според него виждането на „Има такъв народ“/ИТН/ дълбоко не отговаря на това, което у нас познаваме като демокрацията.

„Процесите са свързани с комуникация и съгласие, процесът изисква и политическо лидерство. Вчера видях човек, който не иска да говори с никого, дори с избирателите. Той иска да управлява едно шоу, да излезе от ситуацията без да се носи отговорност“, смята Панчугов. По думите му не е нормално партия, която е номинирала премиера си чрез публичен кастинг, да не може да организира публични разговори.

„Най-големият проблем е, че не се търси подкрепата на българските граждани. Тя ще дойде, само ако има ясен политически ред. В тази ситуация отговорността е изцяло на политиците“, посочи анализаторът. Той е категоричен, че претенцията на ИТН да създаде нов модел, докато участва в стар модел на правене на политика няма да събере подкрепата на българските граждани.

„Наивността на ИТН е неразбираема. Или се търси провал на преговорите, или те не знаят какво правят. Слави Трифонов пък гледа обидено българските граждани, защото не са харесали кандидата му за премиер“, заключи още политологът.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още