Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И ДБ недоволни: Петков и Василев на спешна среща с Христо Иванов

Политика

И ДБ недоволни: Петков и Василев на спешна среща с Христо Иванов

И ДБ недоволни: Петков и Василев на спешна среща с Христо Иванов - Tribune.bg
Снимка:

От „Зелената партия" са поискали две министерства

И ДБ останали недоволни от изпратеното коалиционно споразумение от страна на ПП. Христо Иванов и Атанас Атанасов заявили, че искат промени в документа, като Кирил Петков и Асен Василев отишли по спешност в централата на ДБ, съобщават от „24 часа“, които се позавават на свои източници.

Причината е, че неочаквано трите партии в ДБ са влезли в сериозен сблъсък помежду си. Двамата депутати от „Зелената партия" са настояли да получат две места - освен екоминистър и вицепремиер по климата. От друга страна Иванов и Атанасов настояват за важни промени в коалиционното споразумение.

По-рано днес бъдещият премиер обяви, че е постигнато съгласие между партньорите в управлението по всички точки и партиите могат вече да информират за последния вариант на коалиционното споразумение. След консултациите при президента Румен Радев, Кирил Петков и Асен Василев отидоха на „Позитано“. По неофициална, но потвърдена информация, двамата заедно с Корнелия Нинова са уточнили всички въпроси, които по някакъв начин са притеснявали БСП за бъдещото управление.

Изненадващо обаче малко преди 18 часа от централата на социалистите бе съобщено, че председателката на левицата е отложила заседанието на Националния съвет на партията, насрочено за утре. На него социалистите трябваше да обсъдят и одобрят коалиционното споразумение.

Очевидно финалният текст няма да е готов днес, не е ясно и дали оптимизмът на Кирил Петков, че до края на седмицата ще има редовен кабинет, ще се оправдае.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети