Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И Карадайъ в Анталия: Видя се със Столтенберг, Заев, Чавушоглу, Сакскобургготски

Политика

И Карадайъ в Анталия: Видя се със Столтенберг, Заев, Чавушоглу, Сакскобургготски

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с турсия външен министър Мевлют Чавушоглу. Карадайъ участва в Международния дипломатически форум в Анталия, който се провежда от 11 до 13 март. Заедно с него в делегацията на ДПС са съпрезидентът на АЛДЕ, евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Илхан Кючюк и зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов.

Поздравления за Министерството на външните работи на Турция и външния министър Мевлют Чавушоглу за организацията на Дипломатическия форум в Анталия, заяви Карадайъ след срещата.

Турция отново доказа своята ключова роля за регионалната стабилност и сътрудничество, каза още Карадайъ.

Във времена на ежедневни предизвикателства Турция се заявява като държава защитник на мира и активен застъпник на дипломацията, допълни и Илхан Кючюк.

При откриването на Дипломатическия форум в Анталия турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че на срещата присъстват лидери и дипломати от 75 държави от целия свят, 17 президенти и премиери, 80 министри, 39 представители на международни организации. Основната мисъл на форума е "Заедно мисли, заедно действай", каза Чавушоглу.

Маратон от срещи имаше делегацията на ДПС, водена от Мустафа Карадайъ. Лидерът на Движението разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по ключови теми за регионалната и световната сигурност, съобщиха от ДПС.

Карадайъ се срещна и с външните министри на Азербайджан - Джейхун Байрамов, на Косово - Беджет Пацоли, и на Република Северна Македония - Буяр Османи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати