Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И "ЛЕВИЦАТА!" няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС - не подкрепя запазването на МОЧА

Политика

И "ЛЕВИЦАТА!" няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС - не подкрепя запазването на МОЧА

И ЛЕВИЦАТА! няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС - не подкрепя запазването на МОЧА - Tribune.bg
Снимка:

Коалиционният съвет на "ЛЕВИЦАТА!" е взел решение да предложи на групата на "БСП и ЛЕВИЦАТА!" в София да не подкрепят за председател на общинския съвет кандидат, който не е заявил ясна позия срещу премахването на паметника на съветската армия и представителите на коалицията ще гласуват „против“ всяко предложение за председател, което жертва паметника. Това стана ясно от брифинг на "ЛЕВИЦАТА!" днес в София.

Според представителя на коалицията в СОС – Войслав Тодоров "изявленията на новия кмет на София и на представители на ПП-ДБ-СС говорят, че те възнамеряват да продължат с войната си срещу историята и срещу паметниците на културата", което от лявата формация намират за недопустимо. Те коментираха и публикувания бюджет за 2024г. от Министерски съвет.

„Нарекохме нереалистичния и илюзорен бюджет на сглобката „Шведска маса за богати и постен обяд за бедни“, защото бюджетът заедно с данъчните закони предвижда данъчни облекчения за богатите и корпорациите и данъчни утежнения за бедните – повишават се данъци, такси, осигуровки. Които заедно с повишаването от 1 януари на цената на водата, на парното, от средата на годината на тока заради излизането на свободния пазар на електроенергия на битовите потребители, на горивата, на храните, обрича хората с най-ниски доходи на геноцид“.

За това беше категорична Мая Манолова, един от лидерите на ЛЕВИЦАТА!.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети