Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И Радев се хвърли да защитава Йончева

Политика

И Радев се хвърли да защитава Йончева

И Радев се хвърли да защитава Йончева - Tribune.bg
Снимка:

Президентът отчете 2 години от мандата си с няколко дни закъснение – изчака конгреса на БСП

Президентът Румен Радев се хвърли в защита в обвинената в пране на пари от КТБ Елена Йончева. Това се случи по време на 2-годишния отчет на президентския му мандат. Според Радев растяло убеждението сред българите, че обвиненията срещу нея са политическо преследване. Но не отрече да е знаела за престъпния характер на 645 423 лв., които е препрала през офшорка.

 „Ако наистина г-жа Йончева се подвежда под отговорност, защото е знаела за престъпния произход на средствата, то това поражда много и тежки въпроси. Г-жа Йончева ли подкара множество държавни институции и предприятие да си поставят парите в КТБ? Или управляващите по това време и защо не се търси отговорност от тях? (бел. ред – по време на фалита България беше управлявана от Кабинета „Орешарски“). Те са били длъжни да знаят за характера на тази банка“, обяви Радев.

Иначе освен за Йончева имал информация и за много случаи на репресирани журналисти в провинцията, обяви държавният глава, който вчера отне акредитацията на журналистката Илиана Беновска.

Радев преполови мандата си в Дондуков 2 и с нова порция изказвания срещу сделката за нови изтребители F-16 и критики към правителството. Според него въпроса за предсрочните избори не бил „дали, а кога“.

„Свикнахме скандалите у нас да се вихрят възходящо с годините, но бутафорният конкурс с изтребителя извади порочния стълб на управление на международната сцена. Злепостави ни като неблагонадежден партньор. После се чудим защо не ни пускат в Шенген и еврозоната – въпрос на доверие“, коментира Радев.

В речта си той се похвали с няколкото наложени вета върху закони и срещите си с чужди политици. За сметка на това отписа напълно БСП, чийто конгрес изчака преди да се отчете. Президентът дори не спомена Корнелия Нинова и обяви, че само той и вицепрезидентът Йотова са „последната бариера пред правителството“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Мина Как няма да я защитава нали му е подлога
28.01.2019 15:14 / Отговор
КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Изгони я Деси,че ненаситното и сексуално незадоволено Ленче беше вдигнало мерника на Радев!
29.01.2019 15:17 / Отговор
ЕДИН БЪЛГАРИН В България е гробна тишина,
народът ни от ярост онемя .
По улиците хората се щурат
и търсят Ленчето да и го турят !!!!
30.01.2019 23:47 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати