Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова: Моят съпруг не ползва НСО, не съветвам президента за поведението на жена му

Политика

Илияна Йотова: Моят съпруг не ползва НСО, не съветвам президента за поведението на жена му

Илияна Йотова: Моят съпруг не ползва НСО, не съветвам президента за поведението на жена му - Tribune.bg
Снимка:

Рейтингът на Румен Радев падал, защото така било за всеки, който е в някаква институция

„Моят съпруг не използва охрана от НСО. Никога не съм съветвала президента съпругата му Десислава Радева да се изказва по-малко. Интересът към нея зависи от медийната среда, има интерес към една жена, която си позволява да изразява мнението си. Не искам да коментирам повече съпругата на президента.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред NOVA телевизия.

В последните месеци съпругата на Радев попадна под прожекторите на медиите с няколко скандала, свързани с охраната ѝ. В края на декември читател сигнализира Tribune.bg за поредната пътна сага с автомобила на НСО, който вози Радева. Очевидецът изпрати снимки, от които е видно, че лъскавото возило е блокирало автомобили пред бутик за рокли, където дни по-рано стана скандал.

В края на ноември от видео, разпространено в социалната мрежа, стана видно, че НСО и охраната на Десислава Радева се карат с „Пътна полиция“ на същото място. Колата на НСО влязла в насрещното ул. „Проф. Фритьоф Нансен“. Това предизвикало скандала до същия бутик за дрехи.

„Много лесно се раздават квалификации у нас“, каза Йотова по повод упреците за лобизъм от страна на президента за изтребителите. Тя каза, че няма основание да не вярва на Румен Радев.

„Избор на БСП е дали г-н Станишев ще е водач на евролистата на БСП. Има различна практика Евросъюза - лидери на партии да бъдат в Европейския парламент и да не бъдат“, каза още Йотова. Тя препоръча следващото фолио на българския еврокомисар да е за разширяването, като подчерта, че страната ни е свършила добра работа по време на Председателството с посредничеството между ЕС и Турция.

„Всеки, който е в някаква институция, много или малко започва да получава негативи. Има масово недоволство на хората срещу управляващите“, обясни Йотова намалелия с 10% рейтинг на президента Румен Радев.

Тя коментира и допусканията, че Радев готви нов политически проект. „За мен въпросът с политическата партия много отдавна е решен. Аз съм кандидатура на БСП, човек с леви убеждения. На мен не ми трябва никаква нова формация. Що се отнася до това дали президентът трябва да прави нова партия, смятам, че през изминалите две години Румен Радев показа, че е държавният глава на Република България”, заяви Йотова.

По въпроса с честото налагане на вето от страна на Радев, вицепрезидентът обясни, че всеки закон се разглежда внимателно от екипа на президента и всяко наложено от него вето е внимателно премислено.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Гьон Премисляни са общо всички,цели 12 минути...
22.01.2019 09:56 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети