Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И Старейшините на БСП се обявиха в защита на общинските съветници

Политика

И Старейшините на БСП се обявиха в защита на общинските съветници

И Старейшините на БСП се обявиха в защита на общинските съветници - Tribune.bg

Съветът на старейшините в БСП - София изрази силна тревога от действията на националното ръководство срещу общинските съветници. На среща днес с председателя на столичната организация на социалистите и на групата на МК "БСП за България" в СОС Иван Таков те не скриха притесненията си от очакваното поредно разцепление в партията, което, според тях, несъмнено ще се случи, ако общинските съветници бъдат наказани от националното ръководство. Гост на срещата беше и политологът Страхил Делийски, който запозна присъстващите с актуалната политическа ситуация в момента.

Сред членовете на Съвета на старейшините в БСП - София, които взеха активно участие в разразилата се дискусия, бяха проф. Светла Тошкова, Анастасий Дончев, Анко Иванов, Георги Пирински и други бивши ръководители на Градската организация, на столични райони на БСП, бивши кметове и работещи в структурата на партията. Те изразиха категорична подкрепа за действията на общинските съветници в СОС, след като оцениха високо постигнатите резултати на местните избори през есента на миналата година.  

Старейшините се обединиха зад позицията, че поведението и действията на националното ръководство на БСП спрямо общинските съветници в София в последните две седмици са недопустими. Те застанаха категорично против агресивните нападки и непремерените квалификации, изразени от представители на националното ръководство в медиите. Старейшините възразиха и срещу опитите и намеренията да бъде търсена политическа отговорност на общинските съветници и предупредиха, че подобни действия ще дестабилизират Софийската градска организация за много време напред.

В края на срещата Съветът на старейшините се обедини около предложението да бъде изготвена официална позиция, която да бъде представена на вниманието на Националния съвет на заседанието му в неделя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети