Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илхан Кючюк: Д-р Доган предпостави изключително важната ролята на ДПС

Политика

Илхан Кючюк: Д-р Доган предпостави изключително важната ролята на ДПС

Илхан Кючюк: Д-р Доган предпостави изключително важната ролята на ДПС - Tribune.bg
Снимка:

„Д-р Доган предпостави изключително важната ролята на ДПС като национално отговорна българска партия, която разчита безпогрешно знаците на предизвикателствата на съвременния свят. ДПС има самочувствието да реализира целите си на европейско, национално и местно ниво”. Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк в доклад пред XI-ата Национална конференция на ДПС.

„Д-р Доган начерта реалистична картина на проблемите и тенденциите за развитие на модерния свят, която е актуална и се развива и в наши дни и поставя изключително високи изисквания към политическите партии, тяхното позициониране, отговорност и развитие“, заяви още Кючюк и продължи уточнявайки, че Доган е предпоставил изключително важната роля на Движението за права и свободи като лидираща българска национално отговорна партия, която разчита безпогрешно знаците в лъкатушното развитие на съвременния свят, има капацитета да предлага национално отговорна политика и стратегия за растеж и развитие на България.

„Днес цялото българско общество, политическите ни партньори, опонентите ни, съседните ни страни, Либералният интернационал, Партията на европейските либерали АЛДЕ и Групата „Обнови Европа“ в ЕП очакват анализа, посланията и решенията на Националната конференция на ДПС. Това е отговорност, която ДПС поема с ясното съзнание за своята роля в развитието на България и за приноса ни за развитието на либералната идея в Европа и света“, коментира Кючюк.

Той подчерта, че в съвременния многополюсен свят всяка политическа формация трябва да анализира и разбере динамиката и тенденциите в неговото развитие, ако иска да изгражда адекватни на средата политики, с хоризонт за политическо дълголетие, устойчивост и гъвкави решения.

„Подрежда се новият световен ред с ново технологично и ресурсно преструктуриране, политическо позициониране и модерното разбиране за ролята и мястото на човека с неговите права и ценности. Създадена в отговор на очакванията на хората за справедливост и защита на правата им, развивана визионерски и ориентирана към бъдещето чрез гарантиране на просперитет, права и свободи, ДПС естествено участва в този преход и намира пълноценното си място в този нов ред”, категоричен е евродепутатът, след което уточни, че в този преход за тях най-важен е човекът – гражданин на света, на Европа, на България.

Кючюк коментира, че ДПС е поставило технологиите, чистата енергия и водородната индустрия в центъра на своята политика още преди ЕС да дефинира целите на зеления преход.

„Те са в сърцето и на нашата визия за ускорено развитие на България“, добави Илхан Кючюк.

Според него огромно предизвикателство пред ЕС остава гарантирането на продоволствената сигурност.

„Обезпокоителни са протестите на фермерите в цяла Европа, за които реформираната Обща селскостопанска политика е твърде амбициозна и бюрократична. Екологичните мерки създават усещането сред земеделците, че Европа изоставя своите производители на храна - усещане, което задълбочава опасната антиевропейска тенденция. Отново ще повторим – решението е в диалога, в близостта до земеделските производители и отговорните балансирани решения“, категоричен е евродепутатът.

Той припомни всички кризи, пред които е изправена страната - демографската криза, трудностите пред сигурността, нуждата от инвестиции и ускорено икономическо развитие, нуждата от това България да бъде лидер на Балканите и фактор в ЕС.

„За ДПС тези предизвикателства означават - Ново начало! Ние, ДПС, с нашата компетентност, организационна структура и високи амбиции сме готови за него!“, допълни евродепутатът Илхан Кючюк пред XI-та Национална конференция на ДПС.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Илхан Кючюк, ДПС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети