Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илиян Василев: Румен Радев направи гаф, даващ основания за импийчмънт

Политика

Илиян Василев: Румен Радев направи гаф, даващ основания за импийчмънт

Илиян Василев: Румен Радев направи гаф, даващ основания за импийчмънт - Tribune.bg
Снимка:

Президентът директно обвини САЩ в корупция

„Румен Радев направи огромен гаф, който затъмнява всичко друго казано от него. В официално изявление той определи сделката с Ф-16 като корупционна!?! Тъй като това е договореност между две държави, няма как да има корупция само от българска страна, значи американците дават пари, а нашите ги вземат. Българският президент директно обвини САЩ в корупционно действие?!?“ Това написа в профила си във Фейсбук бившият ни посланик в Русия Илиян Василев.

„Той е държавен глава на страна-членка на НАТО, в която най-важният ни съюзник са САЩ, чието правителство, според Радев, е корумпиращо. Както и да гледам - това си основание за импийчмънт. Или го доказва, или да бъде така добър сам да напусне, за да спести процедурата“, смята още Василев.

В отчета си вчера Румен Радев отправи открита критика към решението за започване на преговори със САЩ по оферта за закупуване на F-16 от България за нуждите на българските ВВС.

„Още веднъж да напомня - до този момент и от Локхийд Мартин и от българската страна винаги се е твърдяло и никой не е оспорвал, че преговорите и евентуалната сделка се водят/сключва с американското правителство, което днес разбираме от Радев, който има достъп до цялата информация на спецслужбите, че се ангажирало в корупционни действия“, пише още в коментара на Василев.

Той припомни, че всички са чули за корупционни практики, които са били отразени в медиите, разследвания при сделките с Грипен в Чехия и Унгария. „От това следва, че разследвания в тази насока биха могли да докажат възможни основи на мотивацията на държавния ни глава. Защото е ясно, че в отчаянието си е преминал всички разумни и мислими граници на поведение“, смята Василев. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

гецата Абе гербераси , не си ли виждате края бе лъжливи , крадливи , корумпирани изроди БГ . На където и да се обърнете все в лайна сте . Илияне , гледай си окензаната партия , и не се занимавай с Президента . Има още какво да излъжите и откраднете .!
29.01.2019 17:52 / Отговор
Гоцата Напсувах те.
29.01.2019 20:26
Ах Илиян не е герберист - много зле си осведомен, ама ти личи, че си наивник де
30.01.2019 18:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети