Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова: България има нужда от сериозни и грамотни хора, които да я преведат през кризите

Политика

Йотова: България има нужда от сериозни и грамотни хора, които да я преведат през кризите

Йотова: България има нужда от сериозни и грамотни хора, които да я преведат през кризите - Tribune.bg
Снимка:

„България има нужда от стабилен кабинет, който да преведе страната през кризата”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. Работа на политическите сили е да решат каква да бъде конфигурацията на новия кабинет.

За нея е важно да се намери възможност за съставяне на правителство. „България има нужда от сериозни и грамотни хора, които да я преведат през кризите”, заяви вицепрезидентът.

Що се отнася до резултатите от изборите, тя смята, че няма политическа сила, която да е доволна от тях. Но това е вотът на хората, коментира Йотова.

Президентството ще действа така, както повелява Конституцията и както винаги сме го правили. Президентът ще прецени кога да свика Народното събрание, вероятно това ще бъде през следващата седмица, съобщи Йотова с уговорката, че първо ЦИК трябва да излезе с окончателните резултати и с разпределението на мандатите.

„За съжаление, за втори път след вота през ноември миналата година, БСП, лявата партия в България, е във втората половина на класацията на българските политически формации”, заяви още вицепрезидентът.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати