Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова към Петков: Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание

Политика

Илияна Йотова към Петков: Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание

Илияна Йотова към Петков: Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание - Tribune.bg
Снимка:

„Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или друго решение в българската история, защото ще допусне голяма грешка. Паралелът, който днес направи премиерът Кирил Петков, беше голяма грешка“. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Фейсбук. Повод за думите ѝ е изказване на премиера Кирил Петков, който сравни Априлското въстание с войната в Украйна.

„Най-добре е то да свърши бързо, тези хора да нямат възможност да се защитават”. Това позиция ли е? Нашата цялата история е базирана, че някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи / без редакция/ възможността на едни хора да правят собственият си избор”, заяви Петков от Бородянка, където отиде да се увери заедно с част от коалиционните си партньори какво е война.

Петков от Бородянка: Пълен ужас! Ще имаме мнозинство в НС за военна подкрепа за Украйна (ВИДЕО)

Йотова припомня на Петков, че българската история е много дълга и имаме много примери, когато политици, несъобразявайки се с националните интереси, са взимали решения, които са довели до национални катастрофи. Тя го предупреждава да бъде по-внимателен с историческите паралели!

„Бих искала да припомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното движение, на Априлското въстание не са „някакви хора“, те си имат имена. За тях разказваме на децата си и се гордеем. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание“, допълни Йотова. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати