Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова стана лауреат в сферата на държавността

Политика

Илияна Йотова стана лауреат в сферата на държавността

Илияна Йотова стана лауреат в сферата на държавността - Tribune.bg
Снимка:

Със същото отличие беше удостоен и Сотир Цацаров

Вицепрезидентът Илияна Йотова и главният прокурор Сотир Цацаров станаха лауреати на награда за лидерство в сферата на държавността, предава БГНЕС.

Годишните награди за личен лидерски принос към българската държавност на името на Стефан Стамболов се връчват от Университета по библиотекознание и информационни технологии, а по традиция домакин на церемонията бе Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Поради неотложен ангажимент по участие в национално съвещание в МВР главният прокурор не успя лично да приеме наградата си, но от негово име бе прочетен специален поздравителен адрес.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък получи наградата си от друг неин лауреат в предходните години – вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Лидерството изисква не титли и не постове. То не е резултат от някаква моментна конюнктура. Да си лидер означава да вдъхновяваш, да увличаш и да водиш хората след себе си. И нещо много важно – тези хора да искат да живеят в света, който ти създаваш. XXI век може да се окаже век на големите дефицити, на големите идеи за развитието на обществото, както и на големите визионери. Съвремието ни е пълно с авторитети, които управляват заради това, че заемат конкретен пост. Днес говорим за бюрокрацията и колко е страшна тя. Не е страшна бюрокрацията в учрежденията институтите, страшна е бюрокрацията в мисленото“, посочи в словото си Йотова.

Според нея истинският лидер не е този, който парадира с вече взети очаквани решения, а този, който рискува и представя своята картина за света.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати