Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Има ли връзка между посещението на Цветанов в САЩ и двамата сенатори?

Политика

Има ли връзка между посещението на Цветанов в САЩ и двамата сенатори?

Има ли връзка между посещението на Цветанов в САЩ и двамата сенатори? - Tribune.bg
Снимка:

Демократът Боб (Робърт) Менендес

Цветан Цветанов и Павел Вълнев стоят зад интригата срещу България, разиграна днес на родна почва от Румен Радев, твърди сайтът ПИК, позовавайки се на източници, близки до „Републиканци за България“.

ГЕРБ: Позиция на двама сенатори не значи позиция на САЩ

Медията обвързва позициите, публикувани в личните профили на двама сенатори, с приключилото неотдавна посещение на Цветан Цветанов в САЩ, което според ПИК е било именно с цел да напазарува лоби срещу българското правителство преди изборите.

Цветанов и Вълнев се срещат с мозъчни тръстове в САЩ

Вълнев от цветановата партия е дал 300 хил. долара за лобизъм в САЩ

Официалното законодателство в САЩ позволява заплащане срещу лобизъм и това може да се извършва легално от всеки политик. Цветанов и хората му си плащат за контакти с конгресмени, сенатори и служители на щатската администрация.

Демократът Боб (Робърт) Менендес е фигура със спорна репутация зад Океана. Още преди 5 години името му гръмна в шумен скандал за корупция. Той получи цели 14 обвинения, сред които за конспирация, лъжливи твърдения, както и 8 обвинения за подкуп. Политикът от Ню Джюрси бе обвинен в използване на влиянието си, за да облагодетелства незаконно очен лекар от Флорида, който е негов дългогодишен приятел. Менендес тогава подаде оставка от сенатската комисия по външни отношения.

Разследването се съсредоточи върху въпроса дали Менендес е използвал влиянието си в полза на д-р Мелган, който е получил повече рамбурсирани пари от "Медикеър", отколкото всеки друг лекар в САЩ. В същото време той дарява големи суми пари за кампанията за преизбирането на Менендес, като на доктора също бяха предявени обвинения.

Освен това Менендес е признал за многократни пътувания до Доминиканската република с частния самолет на лекаря - без да плаща. Политикът получава сериозно порицание и предупреждение от Сената, а прокурорите проверяват всичките му финансови отношения.

Осъден е по тях от сенатска комисия със задължение да върне парите.

Именно покрай туристическата дестинация гръмва и друг скандал с името на Менендес. През ноември 2012 г. консервативна медия за политически новини и мнения публикува твърдения, според които Менендес е имал контакт с непълнолетни проститутки в Доминиканската република. В крайна сметка случаят приключва без сериозни последствия за него заради липсата на повече доказателства. Самият сенатор отрича.


Етикети сенатори, САЩ
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати