Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Има ли връзка между посещението на Цветанов в САЩ и двамата сенатори?

Политика

Има ли връзка между посещението на Цветанов в САЩ и двамата сенатори?

Има ли връзка между посещението на Цветанов в САЩ и двамата сенатори? - Tribune.bg
Снимка:

Демократът Боб (Робърт) Менендес

Цветан Цветанов и Павел Вълнев стоят зад интригата срещу България, разиграна днес на родна почва от Румен Радев, твърди сайтът ПИК, позовавайки се на източници, близки до „Републиканци за България“.

ГЕРБ: Позиция на двама сенатори не значи позиция на САЩ

Медията обвързва позициите, публикувани в личните профили на двама сенатори, с приключилото неотдавна посещение на Цветан Цветанов в САЩ, което според ПИК е било именно с цел да напазарува лоби срещу българското правителство преди изборите.

Цветанов и Вълнев се срещат с мозъчни тръстове в САЩ

Вълнев от цветановата партия е дал 300 хил. долара за лобизъм в САЩ

Официалното законодателство в САЩ позволява заплащане срещу лобизъм и това може да се извършва легално от всеки политик. Цветанов и хората му си плащат за контакти с конгресмени, сенатори и служители на щатската администрация.

Демократът Боб (Робърт) Менендес е фигура със спорна репутация зад Океана. Още преди 5 години името му гръмна в шумен скандал за корупция. Той получи цели 14 обвинения, сред които за конспирация, лъжливи твърдения, както и 8 обвинения за подкуп. Политикът от Ню Джюрси бе обвинен в използване на влиянието си, за да облагодетелства незаконно очен лекар от Флорида, който е негов дългогодишен приятел. Менендес тогава подаде оставка от сенатската комисия по външни отношения.

Разследването се съсредоточи върху въпроса дали Менендес е използвал влиянието си в полза на д-р Мелган, който е получил повече рамбурсирани пари от "Медикеър", отколкото всеки друг лекар в САЩ. В същото време той дарява големи суми пари за кампанията за преизбирането на Менендес, като на доктора също бяха предявени обвинения.

Освен това Менендес е признал за многократни пътувания до Доминиканската република с частния самолет на лекаря - без да плаща. Политикът получава сериозно порицание и предупреждение от Сената, а прокурорите проверяват всичките му финансови отношения.

Осъден е по тях от сенатска комисия със задължение да върне парите.

Именно покрай туристическата дестинация гръмва и друг скандал с името на Менендес. През ноември 2012 г. консервативна медия за политически новини и мнения публикува твърдения, според които Менендес е имал контакт с непълнолетни проститутки в Доминиканската република. В крайна сметка случаят приключва без сериозни последствия за него заради липсата на повече доказателства. Самият сенатор отрича.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети сенатори, САЩ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати