Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Инфлация: Служебният вътрешен министър обяви, че цената на глас вече е 50-100 лева

Политика

Инфлация: Служебният вътрешен министър обяви, че цената на глас вече е 50-100 лева

Инфлация: Служебният вътрешен министър обяви, че цената на глас вече е 50-100 лева - Tribune.bg
Снимка:

50 досъдебни производства са образувани за купуване на гласове

Цената на един глас расте, заяви служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според изнесената от него информация, едни купен глас на тези избори варира между 50 и 100 лева.

„Вероятно тенденциите за намаляване на избирателната активност водят до повишаване на цената на гласовете“, коментира той.

Полицията е проверила стотици сборища на криминалния контингент в София и страната в рамките на месец. Проведени са 97 специализирани полицейски операции с горски стопанства, НАП, Митници и други държавни институции. В хода на тези специализирани полицейски операции са регистрирани 550 престъпления, 420 досъдебни и бързо производства, 446 лица са задържани, 114 лица са обявени за общо държавно издирване и са издадени 1250 предупредителни протокола. До момента са получени 250 сигнала свързани с нарушаване на изборните права на гражданите и по тях до вчерашния ден са образувани 50 досъдебни производства

„Като тенденции наблюдаваме, че сигналите за изборите на 2 октомври са по-малко спрямо миналите избори, но в последните дни получаваме повече сигнали”, каза той и добави, че работят по всеки един подаден сигнал.

Демерджиев посочи, че има нови схеми и те са по линия на корпоративния вот.

„Тези хора, които осигуряват поминъка на хората правят опити да повлияят на хората как да гласуват. Такива практики се наблюдават в сферата на обществените поръчки, заложните къщи, пунктове за изкупуване на цветни метали и други”, обясни той.

„Призовавам българските граждани да се включат активно, да дадат своя глас, защото това е още една превенция за намаляване на тежестта на престъпния вот”, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети