Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Инфлация: Служебният вътрешен министър обяви, че цената на глас вече е 50-100 лева

Политика

Инфлация: Служебният вътрешен министър обяви, че цената на глас вече е 50-100 лева

Инфлация: Служебният вътрешен министър обяви, че цената на глас вече е 50-100 лева - Tribune.bg
Снимка:

50 досъдебни производства са образувани за купуване на гласове

Цената на един глас расте, заяви служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според изнесената от него информация, едни купен глас на тези избори варира между 50 и 100 лева.

„Вероятно тенденциите за намаляване на избирателната активност водят до повишаване на цената на гласовете“, коментира той.

Полицията е проверила стотици сборища на криминалния контингент в София и страната в рамките на месец. Проведени са 97 специализирани полицейски операции с горски стопанства, НАП, Митници и други държавни институции. В хода на тези специализирани полицейски операции са регистрирани 550 престъпления, 420 досъдебни и бързо производства, 446 лица са задържани, 114 лица са обявени за общо държавно издирване и са издадени 1250 предупредителни протокола. До момента са получени 250 сигнала свързани с нарушаване на изборните права на гражданите и по тях до вчерашния ден са образувани 50 досъдебни производства

„Като тенденции наблюдаваме, че сигналите за изборите на 2 октомври са по-малко спрямо миналите избори, но в последните дни получаваме повече сигнали”, каза той и добави, че работят по всеки един подаден сигнал.

Демерджиев посочи, че има нови схеми и те са по линия на корпоративния вот.

„Тези хора, които осигуряват поминъка на хората правят опити да повлияят на хората как да гласуват. Такива практики се наблюдават в сферата на обществените поръчки, заложните къщи, пунктове за изкупуване на цветни метали и други”, обясни той.

„Призовавам българските граждани да се включат активно, да дадат своя глас, защото това е още една превенция за намаляване на тежестта на престъпния вот”, подчерта той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати