Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Инициативен комитет официално издигна кандидатурата на Румен Радев за президент

Политика

Инициативен комитет официално издигна кандидатурата на Румен Радев за президент

Инициативен комитет официално издигна кандидатурата на Румен Радев за президент - Tribune.bg
Снимка:

„Приемам вашата подкрепа, като оценка за работа ми през последните 5 години. На фона на кризата в политиката, президентството се оказа стълб на държавността и стабилността.“ Това заяви Румен Радев пред инициативния комитет по издигането на кандидатурата му за втори мандат на „Дондуков 2“.

„В тези динамични процеси ние не се крием зад институционалният комфорт. Пътят към промяната няма да е бърз и лесен. С обща воля ще постигнем решение. Ние носим и ще продължаваме да носим отговорност. В този турболентен преход ще има нужда от стабилна институция. Това за нас е осъзнат дълг.“, допълни още той.

 „Разпадът на институциите се отрази на всеки един от нас, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в речта си. „Думата народ трябва да има нов измерение“, посочи тя и допълни: „Сигурна съм, че ще намерим тази нова координатна система на единението“.

Ръководещ Учредителното заседание беше психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова. Сред останалите съпредседатели на Инициативния комитет бяха журналистът Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов.

 „Виждам това, което се случва тук, като една заявка от президентската институция за ново отношение към културата. Благодаря ви за огромното доверие, което ми гласувахте.“, заяви Камджалов.

„Приех да стана част от инициативата, която предлага Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат в момента, в който получих поканата. Не, че не съм наясно за жестокостта на кампанията, която ни предстои. Не, че не разбирам огромния залог на този президентски избори.“, каза Анна Заркова.

Трима депутати от БСП представляват социалистите в комитета. Това са Кристиан Вигенин, Ирена Атанасова и проф. Радослав Гайдарски.

На събитието като политически гости са и ексдепутатите от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ Филип Станев и Станислав Балабанов. В залата присъстваха още журналистът Тома Томов, актрисата Цветана Манева, евродепутатите Елена Йончева и Иво Христов, ген. Михо Михов от АБВ, кметът на Русе Пенчо Милков, дългогодишната депутатка от БСП Дора Янкова, проф. Иво Христов, кметът на Перник Станислав Владимиров, волейболистът Владимир Николов, Велислава Дърева, художникът Ивайло Мирчев, музикантът Иван Лечев, актьорът Павел Поппандов и други.

Централната избирателна комисия започна приема на документи за регистрация на инициативните комитети за президентските избори. Крайният срок е 4 октомври. Преди 5 години на изборите през 2016 г. участваха 23 кандидатпрезидентски двойки. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети