Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Радев е нашият президент, за 671 души гарантираме, че са почтени

Политика

Кирил Петков: Радев е нашият президент, за 671 души гарантираме, че са почтени

Кирил Петков: Радев е нашият президент, за 671 души гарантираме, че са почтени - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев е нашият президент. Радев ни даде свободата за 4 месеца да правим това, което искаме и смятаме за редно. Никога не си се обади. Василев сам имаше възможността да си назначи шефа на НАП. Това заяви пред БТВ бившият служебен министър Кирил Петков и съпредседател на „Продължаваме промяната“.

По думите на Кирил Петков членове на партията му са в ининциативния комитет за издигането на Радев и Йотова за втори мандат, но той лично не е.

На въпрос за влизането в редиците на партията на бизнесмена Николай Събев, Петков заяви, че той подходящ за министерски пост.

„Ако аз и Асен имаме възможност да избираме - точно той ще е номинацията ни за транспортен министър“, допълни той.

Бившият служебен министър от кабинета на Радев заяви, че „почтените“ в тяхната партия са лица около 600-700 души. Петков каза, че с Василев познават всички хора, които са водачи на листите или са поставени под номер две в тях. По-голямата част от тях са завършили тяхната програма , за които те могат да гарантират, че са: „почтени“.

Петков отново отговори на въпроси за своето гражданство и харвардска диплома. Той обясни, че е завършил Бизнес училището на американския университет в класа на икономиста Майкъл Портър. Петков се надява Конституционният съд да разреши казауса с канадското му гражданството.

„Надявам се Конституционният съд да реши, че на 21 април, когато направих своето словоизлеяние и подписах декларация, че се отказвам от канадско гражданство, е началната дата на моя отказ от двойно гражданство. Аз на 21 април съм казал, че не искам да бъда канадски гражданин, че не искам канадска пенсия, че съм си оставил канадския паспорт. На 20 август получих от канадското консулство официално уверение, че вече не съм канадски гражданин и съм сигурен, че няма да има проблем с това да стана депутат“, добави той.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати