Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Инспекцията на Манолова в „Булгартрансгаз“ предизвика скандал в парламентарната комисия по ревизия

Политика

Инспекцията на Манолова в „Булгартрансгаз“ предизвика скандал в парламентарната комисия по ревизия

Инспекцията на Манолова в Булгартрансгаз предизвика скандал в парламентарната комисия по ревизия - Tribune.bg
Снимка:

Инспекцията на Мая Манолова в държавния газов оператор „Булгартрансгаз“ от петък разбуни духовете във Временната парламентарна комисия, която прави проверка за евентуални злоупотреби и нарушения при разходването на средства от изпълнителната власт. Тогава лидерката на ИМВ и подбрани членове на Комисията нахлуха в дружеството, за да искат 800 хил. страници документация за „Балкански поток“.

Действията на Манолова предизвикаха скандал и размяна на остри реплики в началото на заседанието, когато депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева настоя да знае в качеството си на каква Манолова е била там – на председател на комисията, на народен представител или друго качество. „На какво правно основание бяхте там“, настоя за отговор Каназирева, според която колегите от ГЕРБ не са били уведомени за посещението съгласно правилата за работа на комисията. Тя упрекна Мая Манолова, че използва председателската си позиция за пиар акции: „Тази комисия ви е нужда, за да минете 4-процентовата бариера на следващите избори. Защо останалите партии ви позволяват да бъдат използвани, за да ви осигурят роля в поредното реалити“.

„Това дружество има какво да крие и затова е целият цирк“, отговори на свой ред Мая Манолова, която увери, че е направила всички опити да уведоми народни представители от ГЕРБ, но по различни причини те не са присъствали. Въпреки това размяна на реплики продължи, а част от спора се прехвърли върху това умишлено ли от дружеството не са представители необходимите документи на електронен носител, които са големи по обем, за да бъдат доставени на хартия, оправдавайки се, че скенерът им не работи.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че няма как Манолова да хвърля обвинения върху „Булгартрансгаз“ без дружеството да има представител. Той каза, че Манолова председателства комисията без да е компетентна и адекватна и затова резултатът ще е нулев. 

Това е опит са се осуети получаването на информация, осъмни се Калоян Янков от „Демократична България“, който е присъствал на влизането в дружеството.

В крайна сметка депутатите от комисията решиха да извикат на изслушване на утрешното заседание министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, както и на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети