Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ иска оставката на Манолова като шеф на комисията за ревизия на Кабинета „Борисов“ 3

Политика

ГЕРБ иска оставката на Манолова като шеф на комисията за ревизия на Кабинета „Борисов“ 3

ГЕРБ иска оставката на Манолова като шеф на комисията за ревизия на Кабинета Борисов 3 - Tribune.bg
Снимка:

В петък следобед Манолова и подбрани членове на Комисията влязоха в „Булгартрансгаз“ и поискаха 800 хил. страници документация за „Балкански поток“ да ѝ бъдат дадени в понеделник

Парламентарната група на ГЕРБ настоява за оставката на Мая Манолова като председател на „Временна комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години“.

Поводът – днешната акция на Мая Манолова и избрани членове на комисията в сградата на „Булгартрансгаз“.

От ГЕРБ, които също имат представители в комисията на Манолова, не са били информирани, а самото ходене в централата на държавния газов оператор е било пазено в тайна. Манолова решила да нахлуе в сградата след като получила отговор, че няма как исканите от нея 800 хил. страници за „Балкански поток“ да ѝ бъдат предоставени най-късно до понеделник. Тя категорично не прие доводите, че сканирането на подобен обем за такъв кратък период от време е невъзможен и нареди да се работи денонощно.

ГЕРБ определиха случилото се като „цирк“ и „тежка неадекватност“. Те искат Манолова да отстъпи поста на по-подходящ човек от „Изправи се! Мутри вън!“.

„Причините за това са тежка неадекватност и невъзможност да си изпълнява задълженията, защото случилото се днес е пълен абсурд. Нямаме нужда от полицай, а от председател на тази комисия. В коалицията им има по-подходящи и по-нормални хора. Хаджигенов, Татяна Дончева, Мария Капон...“, заяви Тома Биков.

От партията информираха още, че в понеделник внасят в Конституционния съд искане за тълкувателно решение за обявяване за противоконституционен мораториумът, който Народното събрание наложи на решенията на правителството в оставка.

Питаме КС допустимо ли е с решение Народното събрание да отнема и да ограничава правомощия на Министерския съвет и други държавни органи, които изпълняват функция съгласно българската Конституция и българските закони. Считаме, че вече има такава съдебна практика, но вероятно на юристите в Народното събрание от партиите на промяната отново тя трябва да им се напомни“, заяви Десислава Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати